Blog

Blog

Tips voor een gelukkige (oppas)hond: “Probleemgedrag bestaat niet”

Het is voor een hond heel spannend: uit logeren gaan! Verlatingsangst, blaffen, krabben, piepen: veel 'probleemgedrag' kun je voorkomen met een liefdevolle benadering, weet hondenpsycholoog Geert De Bolster. Hij deelt zijn belangrijkste tips voor een gelukkige (oppas)hond!

Lees meer

Kosten van huisdieren laag houden in dure tijden

Alles wordt duurder. Inflatie en de hoge kosten voor levensonderhoud zijn ook voor huisdierbezitters een grote zorg. Sommige mensen komen zelfs in geldnood en kunnen de kosten voor hun huisdier niet meer opbrengen. Daarom onze tips om het huisdierbezit betaalbaar te maken en houden.

Lees meer

Hoe benader je een kat? Tips waarmee je zijn vertrouwen wint

Hoe kun je het best een onbekende kat benaderen? Kattengedragstherapeut Yvon Sweere deelt de belangrijkste do's en don'ts én de grootste misverstanden over kennismaken met een kat.

Lees meer

Hondenoppas? Zo maak je kennis met een hond

Ben je hondenoppas? Dan maakt het nogal wat uit hoe de eerste kennismaking met een nieuwe hond verloopt. Hoe zorg je dat je een veilige situatie creëert en de hond op z'n gemak stelt? Hier zijn onze 7 tips voor een soepele kennismaking met een hond.

Lees meer

Wat heeft een huisdierenoppas nodig?

Als je huisdierenoppas wil worden, is het handig om een basissetje aan spullen in huis te hebben. Als je deze items in huis hebt kom je niet voor verrassingen te staan én je komt een stuk professioneler over als huisdierenoppas.

Lees meer

Huisbezoeken: wat kun je van je dierenoppas verwachten?

Huisbezoeken zijn een hele fijne manier om ervoor te zorgen dat je huisdier overdag de juiste aandacht krijgt als je zelf weg bent. Extra handig voor katten die gehecht zijn aan hun eigen omgeving! Lees hier alles over huisbezoeken en ontdek of het iets voor jou en jouw huisdier is.

Lees meer

Binnenactiviteiten voor je hond in de winter

Honden die te weinig beweging of mentale activiteit krijgen kunnen neerslachtig of gestrest raken, en kunnen ongelukkig worden en bijvoorbeeld sloopgedrag vertonen. Spelletjes binnenshuis maken je hond op een leuke manier moe en voldaan.

Lees meer

Dementie bij honden | preventie en behandeling

Net als mensen kunnen honden op oudere leeftijd dementie krijgen. Hoe herken je dementie bij honden, en hoe kun je het zoveel mogelijk voorkomen?

Lees meer

Mist een kat zijn baasje wel?

'Katten hebben geen baasjes, maar personeel', hoor je vaak. Maar klopt dat wel? Hoe gehecht zijn katten eigenlijk aan hun baasjes, en mist een kat jou als je weg bent? In dit artikel ontdek je alles over gehechtheid bij katten + handige vakantietips.

Lees meer

Groente die je hond mag eten

Mogen honden groente eten, en zo ja, welke soorten? Hier ontdek je alles wat je moet weten over het veilig geven van groenvoer aan je hond.

Lees meer

Hond opgesloten in een auto? Dit moet je doen

Een hond die zit opgesloten in een auto kan binnen mum van tijd oververhit en bewusteloos raken, met een snelle dood tot gevolg. Wat moet je doen als je een hond in een geparkeerde, verlaten auto ziet? Check dit stappenplan in geval van nood.

Lees meer

Houdt mijn hond van mij?

Hoe weet je of je hond net zoveel van jou houdt als jij van je hond? De wetenschap geeft antwoord. Met deze signalen vertelt je hond hoe gek hij op je is!

Lees meer

Een 'coronahond' gekocht... wat nu?

In de coronatijd is de vraag naar honden enorm toegenomen. Misschien heb jij ook wel een lieve hond aangeschaft of ken je iemand die een hond heeft genomen. Nu de lockdown weer voorbij zal ook het leven van onze honden veranderen. Hoe moet je daar als hondenbaasje mee omgaan? tips.

Lees meer

Een hond aan een baby introduceren - handleiding

Begroet éérst je hond plaats hem vervolgens in een bench of een andere kamer voordat je de baby erbij haalt - dit en 9 andere tips om een hond en een baby kennis te laten maken

Lees meer

Hoe kies je de juiste kattenbakkorrels?

Elke kat heeft z'n eigen voorkeuren als het gaat om kattenbakvulling. Maar welke soort kattengrind kun je nu het beste kiezen? Je ontdekt het met deze 6 tips:

Lees meer

De lichaamstaal van je kat begrijpen

Wat wil de kat jou vertellen? Is hij blij, boos, bang of heeft hij pijn? Leer de lichaamstaal van je kat begrijpen. Herken de signalen bij je kat en versterk zo jullie band!

Lees meer

Hond trekt aan de lijn: leer wandelen met losse lijn

Voorkom dat je hond aan de lijn trekt. Met deze tips leer je hoe je hond aan een losse lijn kan leren lopen. Bekijk hier onze puppy-wandel-checklist!

Lees meer

Is chocola gevaarlijk voor honden?

Wat gebeurt als een hond chocolade heeft gegeten? Ontdek waarom chocolade gevaarlijk is voor honden en wat je moet doen als hij per ongeluk chocolade binnen heeft gekregen.

Lees meer

Chihuahua | Hondenras Informatie

Chihuahua's zijn kleine, pittige kleine honden met veel persoonlijkheid en vooral ook veel liefde om te geven. Ontdek hier hoe je jouw Chihuahua gezond en gelukkig maakt!

Lees meer

Valentijnsdag vieren met je huisdier: 7 tips

Is Valentijsdag voor jou een belangrijke dag of juist niet? Met je huisdier, de grootste liefde van je leven, wordt het hoe dan ook een superdag.

Lees meer

Populaire kattennamen 2021

Als je een kitten of volwassen poes in huis neemt, welke naam kies je dan? Dit zijn de populairste kattennamen van 2021 + handige tips om een goeie, originele kattennaam te verzinnen.

Lees meer

Populaire hondennamen 2021

Het is misschien wel het eerste wat je doet als je een hond neemt: een naam kiezen. We helpen je graag met inspiratie met de populairste hondennamen 2021. Met de meest gebruikte én de bijzonderste hondennamen voor reutjes en teefjes.

Lees meer

Labradoodle | Hondenras Informatie

De Labrador is een populaire gezinshond. Hij staat bekend om z'n vriendelijke karakter en hypoallergene vacht. Lees alles wat je moet weten over de Labradoodle, zijn vacht, karakter en verzorging.

Lees meer

Creatieve kerstcadeaus voor huisdieren en hun baasjes

Wat geef je aan je huisdier of aan een andere honden- of kattenbaasje? Met deze betaalbare en duurzame ideeën maken jullie er leuke feestdagen van.

Lees meer

Hersenwerk voor honden: 10 tips voor thuis

Het is heel belangrijk om je hond niet alleen fysiek maar ook mentaal uit te dagen. Met deze 10 spelletjes en hondenpuzzels voor thuis kan je jouw hond lekker uitdagen en zijn hersenen aan het werk zetten

Lees meer

Border Collie | Hondenras informatie

De Border Collie is een iconische werkhond, die bekendstaat om zijn intelligentie en energie. Lees hier alle informatie over de raskenmerken van de Border Collie.

Lees meer

Labrador Retriever I Hondenras informatie

Labrador Retrievers zijnde populairste honden ter wereld! En wij begrijpen waarom. Lees hier alles over de verzorging, gezondheid en raskenmerken van dit lieve, leuke hondenras: de Labrador.

Lees meer

Tips voor thuiswerken met huisdieren

De moderne huisdierbezitter heeft er een nieuwe uitdaging bij: thuiswerken met huisdieren om je heen. Hoe kun je thuis je productiviteit op peil houden én zorgen dat je hond niets te kort komt?

Lees meer

Zo laat je jouw kat langzamer eten

Katten die te snel eten kunnen gezondheidsklachten ontwikkelen. Lees hier hoe dat zit, en ontdek onze leuke tips om je kat langzamer te laten eten!

Lees meer

Je puppy zindelijk maken

Je puppy zindelijk maken betekent dat je hem leert om buiten zijn behoefte te doen. Een puppy kan zijn plas één uur voor elke maand dat hij oud is ophouden.

Lees meer