5x Koningsdag skippen met je hond

Author picture Paulien

Koningsdag is een dag vol festiviteiten en drukte. Leuk natuurlijk, maar het kan een uitdaging zijn om je hond mee te nemen naar al die drukte in de stad. En lang thuislaten is ook geen fijne optie.

Skip je liever Koningsdag? Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om samen met je hond een leuke dag te beleven! Hier vijf hondvriendelijke ideeën:

1. 'De Hond Is Koning' Wandeling

Organiseer een speciale wandeling waarbij de honden de leiding hebben! Voor honden is het ontzettend fijn om zelf keuzes te kunnen maken. Meestal kiest het baasje de route, maar wat nu als je hond z'n neus achterna mag lopen?
Laat je hond de weg wijzen terwijl hij geniet van het ontdekken van nieuwe geuren en plekken. En ja, het kan zijn dat je soms heel lang op één plek staat🙂 En misschien komen jullie samen op wel heel verrassende plekken terecht.

2. Royal Playdate

Nodig wat hondenvrienden uit voor een speelse ontmoeting in een hondvriendelijk gebied, zoals een omheind park. Laat de honden samen rennen, spelen en ravotten terwijl jullie als eigenaars genieten van elkaars gezelschap. Zorg voor voldoende water en speelgoed om de pret te verhogen!

 

Hond ligt vrolijk in het gras met een tennisbal

 

Zoek je een hondenopvang voor overdag bij jou in de buurt? Vind je hondenoppas bij Pawshake

3. Oranje Hondenpicknick

Verzamel je vrienden en hun honden voor een gezellige picknick in het park. Regel een kleedje, wat lekkere hapjes voor de mens én speciale traktaties voor de honden. Een oranjetompouce voor jullie, lekker kauwstaafje en balletjes om mee te spelen voor de honden. Veel plezier :-)

4. Koninklijke Speurtocht

Trek eropuit voor een avontuurlijke speurtocht met je hond! Kies een mooie wandelroute in de natuur en verstop onderweg lekkere hondensnacks. Laat je hond zijn neus gebruiken om de snacks te vinden. Dit spel haalt zijn natuurlijke jachtinstinct naar boven en zorgt voor mentale stimulatie en plezier. Na afloop zal je hond heerlijk moe en voldaan zijn. 

Zwarte Labrador met tong uit z'n mond tegen een oranje achtergrond

 

5. Vorstelijke Verwenmiddag:

Is het niet zulk lekker weer of heb je gewoon zin om thuis te blijven? Geef je hond de ultieme verwendag thuis. Wat extra quality time zal je hond wel waarderen. Verwen hem met een hondenmassage, borstel zijn vacht en speel samen met zijn favoriete speeltjes. Ook kun je brokjes verstoppen in huis of in de tuin, laat je hond maar lekker speuren. Hier lees je meer ideeën voor puzzels en hersenwerk voor honden. Sluit de dag af met wat extra knuffels en liefdevolle aandacht.
 
Met deze diervriendelijke alternatieven kunnen jij en je hond samen een superleuke beleven op Koningsdag, zonder je zorgen te maken over drukke evenementen of stressvolle situaties. Maak mooie herinneringen samen! 🐾👑