Creatieve kerstcadeaus voor huisdieren en hun baasjes

Author picture Paulien  - bijgewerkt: 23/12/2020

Het is altijd lastig om een leuk kerstcadeau te vinden voor een familielid met een huisdier, of voor je huisdier zelf. In tijden van lockdown is het nóg lastiger. Maar juist nu is het leuk om creatief bezig te blijven en de dieren en mensen om je heen blij te maken met creatieve cadeaus. Deze 5 cadeaus zijn lief voor je portemonnee, leuk voor je huisdier en ook nog eens lekker duurzaam:

1. Maak je eigen speelgoed en snacks

Ideaal voor de kerstvakantie: lekker knutselen en bakken. Met eenvoudige materialen die je vaak wel in huis hebt maak je al snel hartstikke leuk kattenspeeltjes of hondenspeelgoed. En met simpele ingrediënten zoals havermout en pindakaas maak je lekkere hondensnacks: maak ze in leuke kerst(krans)vormen. 

Je kunt zelf makkelijk speelgoed maken:

Recept: Makkelijke Hondenkoekjes

Ingrediënten

  • 1 kop volkorenbloem of glutenvrijen bloem cups whole meal flour or gluten free flour
  • 1/5 kopje havermout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld olijfolie)
  • 1/4 kopje bouillon

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetenlucht)
  • Roer het ei, het meel, de olie en de havermout door elkaar met een vork
  • Giet onder het roeren langzaam de bouillon erbij
  • Doe er eventueel de favoriete ingrediënten van je huisdier erbij (stukjes kip of kaas bijvoorbeeld), zolang het deeg een soepele, stevige massa blijft.
  • Kneed het deeg tot een bal en rol uit op een een plaat met wat bloem.
  • Maak een plaat van ongeveer 1 cm dik en steek er leuke (kerst)vormpjes uit. Leg de koekjes op bakpapier
  • Bak 20 minuten totdat de koekjes goudbruin zijn.
  • Laat ze afkoelen. Bewaar de koekjes in een afgesloten zak of bak in de koelkast

2. Een fotocadeau: de mooiste dierenfoto's

Voor een vriend of familielid met een huisdier valt een fotocadeau altijd in goede aarde. Maar ook voor jezelf is het natuurlijk hartstikke leuk om iets met de mooie foto's van je huisdier te doen. 

Dus: ga eropuit met een zakje snacks, pak je smartphone of camera en experimenteer met leuke kiekjes. Check deze fototips over hoe je mooie foto's van je huisdier maakt.

Doe eens wat leuks met je foto's en laat er een leuke collage, kalender of kerstkaarten van drukken!

3. Een creatief avonturencadeau

Een leuk cadeau voor een vriend(in) met een huisdier is een tegoedbon voor een leuk avontuur met een huisdier. Bijvoorbeeld een ritje met de hond naar het strand, inclusief een picnicmand met een thermoskan chocolademelk! Leuk voor jullie zelf, en leuk voor de hond.

Voor iemand met een kat of ander huisdier kun je ook een indoor-avontuur bedenken, zoals het maken van een katten- of konijnenspeurtocht in huis met lekkere snoepjes, en spannende hindernissen.

4. Steun je lokale dierenasiel

Kerstmis is een mooie tijd om een goed doel te steunen. Als cadeau kun je daarom ook een donatie doen aan bijvoorbeeld het dierenasiel bij jou in de buurt. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden als vrijwilliger of spullen en voer doneren. Maak er een mooi bewijsje of oorkonde van, en dan heb je een prachtig cadeau voor een echte dierenvriend.

5. Een gezond nieuwjaar

Het mooiste cadeau voor je eigen huisdier is gezondheid en aandacht. Goede voornemens voor het nieuwe jaar kunnen zijn: extra (lange) wandelingen, meer indoor speeltijd, samen trainen en op het eten letten.

Voor dieren die moeten afvallen kan creatief voeren een goed hulpmiddel zijn. En het is nog leuker ook!

En voor als we uit de lockdown komen staan er natuurlijk altijd lieve oppassers voor je klaar die je huisdier extra tijd, aandacht, liefde en knuffels kunnen geven.

Fijne feestdagen!