Je hond voeren: 4 creatieve manieren

Je hond voeren: 4 creatieve manieren

07/11/2015

Je voert je hond maar één of twee keer per dag en hij kijkt er reikhalzend naar uit... Maar zijn kostje is altijd binnen een paar seconden al op! Echt genieten is dat dus niet. Bovendien is je hond is van nature een echte speurder en verzamelaar, en krijgt hij dus de meeste voldoening als hij kan werken voor z'n kostje. Geef je hond of oppashond dus zijn voer eens op een andere, creatieve manier!

Lichaamsbeweging, speuren, denkwerk en snuffelen: het is allemaal heel goed voor je hond. Gewoon wat brokken of vlees in een bak kieperen is dus niet eigenlijk best tegennatuurlijk en ook een beetje saai. Maak het eten van je hond dus nét even wat uitdagender. Creatief voeren is bovendien een belangrijke manier om overgewicht bij honden te voorkomen.

Speurtochtje spelen

Je hond is een uitstekende speurneus, dus waarom doen jullie geen speeltochtje samen? Verspreid de brokjes door het huis en laat hem zelf z'n maaltijd bij elkaar 'jagen'. Nog leuker is het natuurlijk om dit buiten in het bos te doen: zeker als je de hond rauw vlees voert. Want dat verstop je natuurlijk liever buiten dan in je huiskamer :-)

Antischrokbak of 'slow feeder'

Er zijn allerlei soorten voerbakken te koop met inkepingen en vormen erin. Hierdoor kan de hond het vlees of de brokjes niet in één keer naar binnen schrokken. Er zijn verschillende soorten voerbakken te koop: met grote en met kleine structuren. Bekijk goed welke jouw hond het prettigst vindt.

Voerbal

Een leuk spelletje waarbij je hond flink moet werken voor zijn 'prooi': stop brokjes in een voerbal of Kong. Je hond moet het voer er al spelenderwijs uit zien te krijgen. Daar is hij wel even zoet mee! Je kunt dit ook eenvoudig zelf maken door gaatjes te maken in een plastic drinkflesje

DIY: zelf een voermat maken

Helemaal leuk is het om brokjes te verstoppen in een fluffy fleecemat. Deze kun je heel eenvoudig zelf maken, en het is ook nog eens hartstikke leuk én veilig voor je hond! Bekijk hier het filmpje over hoe je een voermat kunt maken.

DIY: zelf hondensnoepjes maken

Hoe leuk is het om zelf je hondensnacks te maken en deze spelenderwijs te voeren aan je hond. Deze makkelijke en lekkere tonijnsnacks kun je zelf maken. Je hond zal er dol op zijn!

Benodigdheden:

  • 90g havermout
  • 15g parmezaanse kaas
  • 95g tonijn
  • 1 ei
  1. Maal de havermout in de blender totdat het lekker fijn is
  2. Doe de rest van de ingrediënten erbij en maal tot een gladde massa
  3. Spreid het uit over een bakplaat en doe 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
  4. Snij in kleine blokjes en bewaar in de koelkast

Tip: Laat je hondenoppas met je hond spelen

Als je via Pawshake een hondenoppas aan huis reserveert, informeer je oppas dan altijd over de voedingsrituelen van je hond. Vertel de hondenoppas welke spelletjes hij leuk vindt en hoeveel voer hij precies krijgt. En mag je hond met de hondenoppas mee wandelen, zorg dan dat de oppas zijn favoriete (gezonde) snacks meeneemt zodat je hond speurtochtje kan spelen en beloond worden. Op die manier heeft je hond nog meer plezier van zijn hondenoppas. 

En heb jij zelf nog creatieve ideeën van het voeren van je hond? Deel het op onze Facebookpagina of op Instagram!