5 DIY hondenspeeltjes

Author picture Pawshake

Je hebt net geïnvesteerd in de leukste en mooiste speeltjes voor je hond, maar hij lijkt liever te spelen met een plastic zak of een oude sok. Herkenbaar? Je kan dus net zo goed je eigen hondenspeeltjes in elkaar knutselen. En wij laten je zien hoe!

1. Waterfles in een sok

Heel simpel: stop een leeg waterflesje in een oude sok, knoop 'm dicht en klaar! Het kauwen blijft leuk door het gekraak van het flesje.

2. PVC buis met koekjes

Maak gaatjes in een oude PVC buis, verstop er wat koekjes in en je hond zal er een hele tijd zoet mee zijn!

3. 'Flos' uit fleecedeken

Voor deze klassieker gebruik je het best een oud fleecedeken of een spijkerbroek. Knip hier stroken van en vlecht de repen strak in elkaar. Maak aan het eind een stevige knoop en voila! Je kan er ook nog een tennisballetje aan vastknopen.

4. Snoepjes dispenser

Dit speeltje vraagt wat meer werk, maar het resultaat is hilarisch! Je kan ook een ijzerdraadje gebruiken dat je bijvoorbeeld verbindt aan 2 bomen in je tuin. Zorg wel dat ze op gelijke hoogte hangen. In het begin zal je hond zachtjes met zijn neus beweging proberen krijgen in de fles, maar daarna zal hij met zijn poot slaan tegen de fles zodat 'ie gaat draaien. Een leuke bezigheid om samen met je hond te doen!

5. Pinata voor honden

Ja hoor, het bestaat echt! Zoek een papieren zak en vul deze helemaal met snoepjes en papier. Hang hem met een touw aan een stok of tak op en zorg ervoor dat je hond er nét bij kan. Het houdt je hond trouwens ook nog eens fit!

Wij zijn héél benieuwd naar welk speeltje jij het leukste vindt. Maak je er ook eentje voor je eigen hond of oppashond? Post het resultaat op onze Facebookpagina!

Ben jij al een hondenoppas bij Pawshake? Registreer je nu!