5 Manieren om een diervriendelijke kerst te vieren

5 Manieren om een diervriendelijke kerst te vieren

13/12/2015

Kerstmis is niet alleen een periode van feest en gezelligheid, maar ook van bezinning en aandacht voor wat belangrijk is. Steeds meer Nederlanders willen dan ook bewust een diervriendelijke kerstmis vieren. Wij zetten daarom vijf feestelijke en diervriendelijke kerstactiviteiten voor je op een rij.

1) Maak een vegetarisch kerstdiner
Een heerlijk kerstdiner, gezellig met vrienden en familie, maar dan helemaal vegetarisch. Want een diner zonder vlees kan minstens net zo feestelijk zijn! Kijk voor tips en recepten voor een culi en veggie kerstdiner bijvoorbeeld op het blog van de Hippe Vegetariër.

Foto: Foto: Bill Mill

2) Geef een benefietfeestje
Organiseer een leuke spelletjesavond met vrienden en familie. Laat iedereen entreegeld betalen en koop een paar kleine, grappige cadeautjes. Geef de winnaar van de spelletjes een prijsje en doneer het bedrag wat je over hebt aan een goed doel zoals de Dierenbescherming of een dierenasiel bij jou in de buurt.

3) Ga op pad met je (oppas)hond
Een heerlijke bos- of strandwandeling is natuurlijk heerlijk voor jou en  je familie, maar ook super voor de hond! Maar je kunt het ook iets originelers aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld naar een echte hondenspeeltuin gaan zoals deze in Rotterdam of naar deze hondenspeeltuin in Drenthe.

Foto: Foto: frankieleon

4) Honden- of kattenspeelgoed knutselen
Een leuke en gezellige binnenactiviteit, ideaal om samen met de kinderen te doen! Zet gezellige kerstmuziek op, maak warme chocolademelk en dan: knutselen maar! Je huisdier zal er blij mee zijn. Je kunt bijvoorbeeld zelf hondenspeeltjes maken of een kattenkrabpaal knutselen.

5) Dierenoppas worden
Wist je dat tijdens de feestdagen er heel veel baasjes op zoek zijn naar een dierenoppas? In de kerstvakantie gaan veel mensen op vakantie of uit eten. Ze kunnen dan hun huisdier niet meenemen. Er wachten dus heel veel honden, katten, knagers en andere dieren op een toegewijde oppas die hen een fijne kerstmis willen bezorgen. Als dierenoppas help je dus mens én dier in je eigen omgeving: de ultieme kerstgedachte! En wat is er leuker tijdens de kerstvakantie dan je te omringen met dieren? Word ook dierenoppas, da's het leukste vakantiebaantje ter wereld :-)

Maar deze lijst is natuurlijk nog lang niet af. Op welke manier ga jij een diervriendelijke kerst vieren? Inspireer ook anderen met jouw tips! Voor meer discussie over deze en andere dierenonderwerpen, volg onze Facebookpagina.