Zo vind je snel een oppas voor je huisdier

Author picture Paulien

Heb je snel een dierenoppas in de buurt nodig voor je hond of kat? Ook voor de last-minute reiziger zijn er mogelijkheden om een oppas voor je huisdier te regelen. Maar kwaliteit gaat altijd boven snelheid. Het gaat er tenslotte om dat je helemaal op je oppas kunt vertrouwen, én dat je huisdier een goede klik heeft met de petsitter. Daarom hebben we 7 tips voor je om snel een oppas te vinden die het beste past bij jouw situatie.

1) Vul je profiel volledig in
Uit ervaring is gebleken dat contact sneller gelegd wordt als je een duidelijk ingevuld profiel hebt. Dat betekent: een goede profielfoto waarop je gezicht te zien is. Daarnaast kun je informatie over je huisdier(en) uploaden. Kies een leuke foto van je hond of kat en voeg een uitgebreide beschrijving toe. Hoe meer je vertelt, hoe sneller de oppas bij een aanvraag kan bepalen of het huisdier geschikt is voor zijn/haar situatie. Kan je hond bijvoorbeeld niet goed overweg met kinderen? Of heeft je kat speciale medicatie nodig? Zet dat dan in de omschrijving. Dan ziet de oppas direct of hij/zij aan je verzoek kan doen.2) Plaats een zoekopdracht
Kies eerst de juiste dienst (huisbezoek, oppas aan huis, gastgezin etc). Zoek vervolgens op plaats of postcode, en kies alvast de juiste data. Op die manier zie je direct alle oppassers die beschikbaar zijn in jouw gevraagde periode.

3) Verfijn zoekopdracht
Nu je de resultaten krijgt, zie je alle beschikbare oppassers in jouw buurt. Met de filters kun je je zoekopdracht verfijnen. Zoek je bijvoorbeeld iemand met een grote tuin? Of een plek zonder kinderen? Je kunt het allemaal aanvinken. Door het kaartje te gebruiken kun je snel zien welke petsitters er in jouw omgeving zijn. Door in te zoomen zie je een meer gedetailleerde kaart en zie je precies welke oppassers in jouw buurt allemaal wonen.

4) Screen profielen
Profielen met veel, positieve beoordelingen wekken extra vertrouwen. Maar kijk ook goed naar de reactiesnelheid. Je hebt de grootste kans om snel iets terug te horen van een oppas met goede respons-statistieken. Natuurlijk kun je ook gaan voor een nieuwe oppas, dus iemand die nog geen beoordelingen heeft. Tip: begin dan met één wandeling of een proefdag- of nacht. Als dat bevalt, kun je daarna iemand boeken voor een langere vakantie.5) Benader je favorieten
Lees de profielen zorgvuldig voor en kijk goed wie er het beste bij jouw huisdier en jouw situatie past. Heeft de oppas veel ervaring met angstige honden, eigenwijze katten of vrolijke puppy's? Spreekt deze persoon jou aan? Ga af op je gevoel en kies 2 of 3 petsitters uit die je graag zou willen ontmoeten. Kies 'contacteer' en vul je aanvraag zo volledig mogelijk in. Vertel wie je bent en waarnaar je op zoek bent. Op die manier kan de oppas direct zien of jouw situatie matcht bij zijn of haar diensten.

6) Meet & Greet
Heb je een leuke reactie teruggekregen? Ontmoet elkaar dan op voorhand vrijblijvend. Hier kun je elkaar leren kennen. Stel volop vragen aan de oppas en kijk goed hoe de oppas en jouw huisdier op elkaar reageren. Vertel duidelijk wat je precies van de oppas verwacht. Bespreek liever te veel dan te weinig. Voelt het niet goed? Je bent verplicht tot niets. Maak alleen een reservering als je er 100% vertrouwen in hebt.

7) Reserveer!
Heb je de ideale oppas gevonden? Boek dan via de website of app. Zodra de oppas accepteert, is de boeking definitief. Je hebt dan betaald, je bent verzekerd en de klantendienst staat altijd tot je beschikking. Je kunt nu met een gerust hart op reis. De oppas deelt dagelijke foto-updates met je zodat je kunt zien dat ook je huisdier een fijne 'vakantie' heeft. Laat je na afloop nog even een beoordeling achter voor de oppas? Daar help je ook andere baasjes mee om een goede keuze te maken.

Heb je nog vragen? Hier lees je onze antwoorden op veelgestelde vragen.

Of:

=>> Zoek een oppas in mijn buurt