Vertrouw jij je huisdier aan een vreemde toe?

Author picture Paulien

Veel baasjes zien hun huisdier als een 'maatje'; echt een vriend voor het leven! Het is logisch dat je die niet aan de eerste de beste vreemde wilt overhandigen. Als je soms weg moet vanwege werk of vakantie, dan wil je jouw huisdier natuurlijk achterlaten bij iemand die je helemaal vertrouwt. Maar hoe vind je zo iemand?  Met deze tips vind je een dierenoppas waar je helemaal van op aan kunt.

Je kent misschien wel iemand bij wie je jouw huisdier zonder twijfel zou achterlaten. Een goede vriend of vriendin, buurvrouw of familielid; iemand die jouw huisdier met veel liefde en aandacht verzorgt. Zou het niet geweldig zijn als die persoon altijd beschikbaar was? Dat je hem of haar zonder schroom kon vragen om op je huisdier te passen, op elk moment, wanneer je maar wilt?Helaas zijn onze vrienden en famillieleden niet altijd beschikbaar. Misschien wonen ze te ver weg, of wil je ze niet te vaak lastig vallen. Gelukkig zijn er op Pawshake duizenden lieve oppassers te vinden die heel graag op jouw huisdier willen passen. Je kunt ze altijd vragen, zelfs last-minute, en ze vinden het nog leuk ook. Alleen: je kent ze nog niet! Daar hebben we gelukkig wat op gevonden.

De oplossing: dierenvrienden in jouw buurt!

Het vinden van een lieve en bekwame oppasser voor je huisdier: het is een serieuze zaak. Maar het is vooral ook leuk: Pawshake is een hechte community die bestaat uit allemaal diervrienden: hondenliefhebbers, kattengekken, konijnenkenners en ga zo maar door! Je zoektocht naar een geschikte oppas is er dus één waarbij je leuke mensen in jouw buurt leert kennen; mensen die net zo van dieren houden als jij.

Gaby is hondenoppas in Amsterdam

Als je via de Pawshake website of app door de profielen bladert, vind je snel en eenvoudig oppassers bij jou in de buurt. Op zo'n profiel zie je in één oogopslag al met wie je te maken hebt dankzij de foto's, beschrijvingen, vaardigheden, motivatie en reviews van andere gebruikers. Pawshake helpt je een handje door de 'reactiesnelheid' te tonen: hier zie je hoe actief een gebruiker precies is. Heb je een leuke oppasser gevonden? Kijk eerst op de kalender of de oppas beschikbaar is in jouw gewenste periode. Stuur dan een vrijblijvend berichtje, zo leg je voorzichtig het eerste contact.

Ontmoet elkaar en ga op zoek naar 'de klik'

De oppas kan nu jouw aanvraag "vooraf goedkeuren". Dat betekent dat jullie contactgegevens kunnen uitwisselen en een gratis, vrijblijvende ontmoeting kunnen plannen. Zo'n kennismakingsgesprek is essentieel: je kunt volop vragen stellen, elkaar goed leren kennen en ontdekken hoe jouw huisdier op de oppas reageert en andersom. Zo kun je bepalen of jullie en jullie huisdier(en) een match zijn. Hier lees je meer tips over hoe je zo'n kennismakingsgesprek kunt aanpakken.

Robin is hondenoppas in Den Haag

Klikt het? Perfect! Dan kun je boeken. Door te reserveren via Pawshake zijn jullie tijdens het verblijf automatisch verzekerd. Tijdens de reserveringsperiode krijg je leuke foto-updates van de oppas zodat je kunt zien hoe fijn jouw huisdier het heeft. Na afloop laat je een review achter zodat ook andere baasjes weten dat dit een leuke en betrouwbare oppas is. Samen helpen we elkaar, en hoeven onze huisdieren nooit meer alleen te zijn. Dus je huisdier aan een vreemde toevertrouwen? Da's nergens voor nodig ;-)

Ken je dierenvrienden die dit misschien interessant vinden? Stuur dit bericht aan ze door. Zo maken we het netwerk van dierenvrienden steeds groter en leuker!