De Gouden Tip voor Petsitters

Author picture Paulien

Hé oppas, sta jij ook te popelen om zo´n superschattig huisdier op te vangen? Geweldig! Er zullen veel dieren en baasjes hartstikke blij met je zijn! Maar heb je wel rekening gehouden met het allerbelangrijkste...? Er is namelijk één ding wat je als oppasser absoluut niet moet vergeten. Hiermee valt of staat een geslaagde oppasdienst. We leggen je uit hoe dat zit!

Je hebt een mooi profiel aangemaakt op Pawshake, je zit er helemaal klaar voor en voilá, daar is al een berichtje van een baasje in de buurt. Of je kunt oppassen op een supersnoezige hond of kat. Natuurlijk wil je dat, en je bent nog beschikbaar ook! Hartstikke mooi, maar toch is het belangrijk dat je niet direct een definitieve boeking maakt. Een slimme en verantwoordelijke oppasser regelt namelijk altijd eerst een meet & greet. Want daarmee voorkom je de meeste problemen en zorg je voor een fijne reservatieperiode voor alle partijen. Want hoewel baasjes natuurlijk kritisch zijn op hun oppas, is het heel logisch (en noodzakelijk)  dat ook de oppas kritisch is op het baasje en her dier. Daar heb je namelijk 3 hele belangrijke redenen voor:

Raak eerst vertrouwd met het dier

Want hoe groot is die zogenaamd kleine hond nu eigenlijk in werkelijkheid? En is hij ook nog wel zindelijk bij jou thuis? Hoe reageert de hond of kat op jou, en op eventuele inwonende huisdieren? Is het dier gezond en goed verzorgd, of blijken er toch onvoorziene problemen op te duiken? Is het dier nieuwsgierig en ontspannen, of juist angstig of agressief? Een vrijblijvende ontmoeting geeft je de kans om vertrouwd te raken met het huisdier, en het dier met jou. Hierdoor kun je een betere inschatting maken en bepalen of het huisdier wel bij jouw situatie past, en of het huisdier zich thuis zal voelen bij jou.Leer het baasje kennen

In een persoonlijk gesprek kun je een goed beeld krijgen van wie je eigenlijk voor je hebt. Kun je goed met het baasje overweg, loopt de communicatie soepel? Staat voor hem/haar het welzijn van het huisdier op nummer 1? En is het baasje erg geïnteresseerd in jou? Dan zit het wel goed. Een prettig contact bij een meet & greet betekent over het algemeen ook een goed contact in een later stadium. Helaas is het omgekeerde ook waar: een stroef contact bij een eerste ontmoeting betekent ook moeilijk contact als de oppasdienst eenmaal is begonnen. En dat is risicovol, omdat jullie als samen een verantwoordelijkheid hebben ten opzichte van het huisdier. Volg dus je gevoel, en ga alleen in zee met iemand die je helemaal vertrouwt.

Maak goede afspraken

Gebruik de meet & greet om zoveel mogelijk te weten te komen. Welke verzorging heeft het huisdier nodig, wat is hij gewend, wat vindt hij fijn, waar is hij bang voor? Loopt het dier snel weg, heeft het kwaaltjes of speciale gewoonten? Maak duidelijke afspraken met het baasje over voeding en verzorging, maar óók wat er moet gebeuren in geval van nood. En krijg je een hond op bezoek? Lees hier meer over wat je precies moet bespreken tijdens een meet & greet. Het is meer dan je denkt!De meeste baasjes en oppassers zijn vrolijke, toegewijde dierenvrienden. Helemaal super dus! Maar heb je na de meet & greet toch nog twijfels of onzekerheden?  Laat de reservatie dan gewoon zitten en ga op zoek naar een nieuwe oppasklus die wel perfect bij jou aansluit. En wil je iets vragen of een misstand doorgeven? Neem dan contact op met Pawshake. Veel oppasplezier!