's Werelds vreemdste hondenrassen

's Werelds vreemdste hondenrassen

06/10/2015

Een hond met een gespleten neusje? Een hond met haar in de tegengestelde richting? Er bestaan zoveel verschillende hondenrassen, misschien dacht je ze allemaal te kennen? Hier vind je 's werelds vreemdste!

Catalburun

De Catalburun is een van de weinige hondenrassen met een gespleten neus en bijzondere oren. Oorspronkelijk werden ze in Turkije gefokt als jachthond.

Mudi

Deze hongaarse herdershond is net zo actief als hij veelzijdig is. De Mudi is een talentvolle jager en herdershond, en als huisdier is hij het gelukkigst wanneer hij lange wandelingen mag maken of lekker los kan lopen.

Zweedse Vallhund

Dit zijn zeer atletische, gehoorzame en behendige honden. Van oudsher worden ze ingezet als herdershond. Dit ras komt voor in allerlei soorten: in verschillende kleuren en met verschillende staartjes. Schattig!

Catahoula Leopard

De vaak gevlekte Catahoula Leopardhond is waarschijnlijk het eerst gefokte ras in de Verenigde Staten. Het ras werd genoemd naar Catahoula Parish in Louisiana en werd vroeger gebruikt om op wilde zwijnen te jagen.

Thai Ridgeback

De Thaise Ridgeback was voorheen heel onbekend, maar wint steeds meer aan populariteit. Het meest unieke aan deze hond is dat een deel van zijn haar op de ruggengraat in de tegenovergestelde richting groeit, net als bij de Rhodesian Ridgeback.

Maar hoeveel bijzondere rassen er ook zijn, het maakt toch niet uit hoe je lieve viervoeter eruit ziet? Wij vinden ze allemaal mooi! :)

Beelden via Flickr.com