Petsitter: heb je al zomermaatregelen getroffen?

Author picture Paulien

Het hoogseizoen voor petsitters is nu begonnen, je zult misschien wel merken dat er veel mensen een beroep op je willen doen. Veel mensen zoeken nu een dierenoppas aan huis of een logeeradres voor hun hond of kat. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid bent op de verantwoordelijke taak die je staat te wachten: honden, katten en andere dieren veilig en gelukkig de zomervakantie door loodsen!

  • Houd je profiel up-to-date

Check even of alle informatie op je profiel nog klopt, of je beschikbaarheid is bijgewerkt en of je misschien nog mooie foto's van jou en je omgeving hebt. Zo weten bezoekers van je profiel gelijk wat ze aan je hebben en kunnen ze goed inschatten of je een match bent! Bedenk goed waar je zelf op zou letten als je een profiel bekeek: mooie foto's, een betrouwbare en uitgebreide omschrijving... toch? Neem even de tijd om alles na te lopen en je profiel superaantrekkelijk en betrouwbaar te maken voor baasjes met vakantiestress :-)

  • Maak je huis huisdierproof

Als je een logé krijgt is het belangrijk dat hij of zij het aan niets ontbreekt. Natuurlijk zorg je dat je alle toebehoren van het baasje meekrijgt, maar kijk zelf ook nog wat je kunt doen om je huis tot een veilige dierentuin kunt maken. Haal gevaarlijke snoeren en giftige planten weg. Zorg dat je nieuwe vloerkleed of meubilair is bedekt of haal het weg: dieren kunnen zeker in een nieuwe omgeving voor wat ravage zorgen, een ongelukje van de spanning is ook niet uitgesloten. Houd er rekening mee en zorg er op voorhand voor dat je interieur tegen een stootje kan. Word in geen geval boos op de hond of kat als er iets misgaat, maar geef hem het vertrouwen dat hij bij jou thuis op z'n gemak kan zijn.

  • Zorg voor verkoeling

Honden en katten regelen hun lichaamswarmte anders dan wij, en met name honden kunnen flink last hebben van de warmte. Of je nu een logé krijgt of op huisbezoek gaat: zorg voor voldoende koele plekken, schaduw en water. Zet niet alleen het éne bakje in de keuken maar verspreid waterbakjes door het huis. Beperk lichamelijke inspanning bij hoge temperaturen en ga in geen geval fietsen met de hond. Laat geen enkel dier achter in een auto, caravan of tent, ook niet met het raampje open. Kan je (oppas)hond écht niet tegen de warmte, koop dan een koelmat of zoek een zwemplaats op. Dagelijks borstelen van je hond of kat geeft wat lucht tussen de vacht, dat kan wat verlichting geven. Maar, vergeet ook niet van de mooie zomer te genieten natuurlijk, op een verantwoorde manier!

  • Wees hygiënisch

In de zomer is het extra belangrijk om op hygiëne te letten. Verschoon de kattenbak een extra keertje. Als je op huisbezoek gaat, zorg dan dat je weet waar de afvalcontainers staan of wanneer het vuil wordt opgehaald, zodat je afval op tijd weg kunt brengen. Houd het huis van je bezoekadres goed schoon, niet alleen voor de gezondheid van het dier maar ook voor een prettige thuiskomst van het baasje. Gooi niet-opgegeten voer (met name natvoer) zo snel mogelijk weg. Het voer bederft in de warmte extra snel. Gooi overgebleven rauw voer zeker direct weg. Maak alle voer- en drinkbakjes dagelijks goed schoon met heet water en sop.

  • Welkom thuis!

Terwijl jij in Nederland een leuke tijd beleeft met oppashondjes en -katten, knagers, vogels en vissen, zijn de baasjes misschien wel héél benieuwd hoe het met het thuisfront gaat. Vergeet niet regelmatig foto-updates te plaatsen met de Pawshake-app. Je kunt direct de juiste huisdieren taggen, een leuke omschrijving toevoegen en deze direct uploaden in de app. Ook is het aardig om wat extra service te verlenen op je oppasadres, zoals het legen van de brievenbus en watergeven aan de planten. Heb je het laatste huisbezoekje gehad? Laat een leuk welkom-thuis briefje achter met een verslag van hoe de oppasdienst is verlopen. Dat is leuk thuiskomen!

Ik wens iedereen veel vakantie- en oppasplezier. Als jullie nog tips, adviezen en ervaringen willen delen die interessant voor andere community-leden kunnen zijn, laat het me weten, hieronder in een comment of mail me paulien@pawshake.com. Wie weet bespreken we jouw ideeën in een volgend blog!

Liefs,
Paulien