Naar een vakantiepark met je hond: 5 niet te missen tips

Author picture Paulien
Een paar dagen weg in eigen land, dat kan over het algemeen prima met je hond. Een vakantiepark kan een uitstekende optie zijn voor een weekend, week of midweek weg. Als je tenminste op een paar dingen let. Dit zijn onze tips voor op vakantie met je hond.

1. Kies een hondvriendelijk vakantiepark

bij grote vakantiepark-organisaties zoals Landal, Roompot en Centerparks zijn vaak honden (gedeeltelijk) welkom op het park. Maar het ene park is meer hondvriendelijk dan het andere met extra faciliteiten voor honden zoals een omheinde uitlaatplek, zwemvijver, hondenwasstraat of een restaurant waar honden welkom zijn. Hoe meer hondvriendelijk het park is, hoe makkelijker jouw vakantie wordt omdat je meer samen met je hond kunt doen!
 
Twee vriendinnen wandelen in het bos met twee honden

2. Ga voor een speciaal hondenhuisje

Bij het boeken van een huisje kun je vaak aangeven dat je ook je hond meeneemt, zodat je dus een accomodatie kunt reserveren waar je hond welkom is. Maar veel vakantieparken bieden ook speciale hondenaccomodaties aan: die gaan net een stapje verder voor je viervoeter. Er is dan bijvoorbeeld een omheinde tuin, er is een hondenmand aanwezig of soms zelfs een bench. Wel zo handig om niet alles mee te hoeven nemen. Let op: voor je hond betaal je vaak een toeslag per overnachting.
 
Houdt jouw hond niet van reizen? Vind een lieve hondenoppas bij Pawshake

3. Bereid jezelf én je hond voor

In een vreemde omgeving is de kans net wat groter dat je hond jou kwijtraakt. Zorg er daarom voor dat de identificatiegegevens van je hond up-to-date zijn, inclusief het chipnummer en je contactgegevens. Neem verder voldoende voer, snacks, en eventuele medicijnen mee voor je hond, kies ook zijn favoriete dekentje/speelgoed/mandje en andere items waardoor je hond zich thuisvoelt op de vakantieplek. 

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om je hond voor te bereiden op de reis. Als je hond niet gewend is om in de auto te reizen, maak dan van tevoren korte ritjes om hem eraan te laten wennen. Maak regelmatig een tussenstop voor een plas en een slokje water.

Vrouw met een hond in een vakantiewoning

4. Neem oude handdoeken mee

Je gaat waarschijnlijk lekker veel wandelen en buitenspelen met je hond. Zanderige pootjes in je gezellige huis, dat is vervelend! Neem een paar oude handdoeken mee om je hond te kunnen afdrogen. Een simpele tip, maar je zal er blij mee zijn straks :-)

5. Onderzoek de omgeving vooraf

Kleine witte hond likt uit een koffiekopje

 

Zijn honden welkom in de plaatselijke horeca?

Veel hondvriendelijke accommodaties liggen in gebieden met veel natuur. Maar dat betekent niet dat overal honden welkom zijn of los mogen lopen. Het zou zonde zijn als je hond niet mee kan op de mooie wandelingen. Kijk vóór je vakantie waar je op jouw vakantiebestemming het beste kunt wandelen met de hond en waar hij los mag

En misschien zijn er ook wel leuke cafés en terrassen waar honden meer dan welkom zijn, of is er wel een hondenspeeltuin of hondenspa in de buurt? Als je vooraf een lijstje hebt gemaakt met leuke hondvriendelijke plekken kom je niet voor verrassingen te staan. Leuke losloopgebieden mét hondvriendelijke horeca vind je hier.

Poep opruimen

Tot slot: Ook al zijn honden meer dan welkom, ook dan is het belangrijk om de regels van het vakantiepark te respecteren. Houd je hond altijd aangelijnd waar nodig en ruim hondenpoep netjes op. Respecteer ook de rust van andere gasten en zorg ervoor dat je hond geen overlast veroorzaakt. Op die manier kunnen jullie allemaal genieten van een ontspannen en plezierige vakantie! 

Veel plezier! 

Toch liever zonder hond op vakantie? Vind een lieve hondenoppas bij jou in de buurt bij Pawshake