Gids voor Oppassers: alles over zoeken, boeken en betalen

Author picture Paulien

In deze gids voor oppassers delen we praktische tips over het reserveren, annuleren, en betalen, zodat het boekingsproces soepel verloopt. Zo laat je als oppas de beste ervaring achter bij baasjes - en krijg je nog meer leuke boekingen!

Reserveren: van berichtje tot boeking

Je hebt een mooi profiel aangemaakt en dan is het wachten maar. Maar hoe krijg je nu die leuke aanvragen in je inbox? Zorg er allereerst voor dat je profiel up-to-date is en dat je kalender is bijgewerkt. Want alleen dan krijg je alleen aanvragen op de dagen dat jij écht beschikbaar bent.
 
 1. Reageer snel: Potentiële klanten benaderen vaak meerdere oppassers, dus een snelle reactie kan het verschil maken.
 2. Reageer altijd: Ja, ook als je niét kunt. En ook als je een dubbele aanvraag krijgt. Wel zo aardig voor het baasje! Bovendien: als je niet antwoordt gaat het systeem er vanuit dat je niet meer actief bent op Pawshake.
 3. Plan een kennismakingsgesprek: Als de boeking jouw past, plan dan altijd een kennismakingsgesprek vóórdat jullie de reservering definitief maken.
Vrouw maakt een selfie met een grijze kat

Korting geven of je boeking aanpassen

Soms kan het aantrekkelijk zijn om korting te geven om klanten te trekken of te behouden. En soms wil je de boeking misschien nog wijzigen.
 
 1. Je kunt ervoor kiezen om korting te geven op de boeking. Bijvoorbeeld aan terugkerende klanten om hun loyaliteit te belonen. Of juist aan nieuwe baasjes als 'welkomskorting'.
 2. Korting kun je geven zolang je boeking nog niet is betaald en in de contactfase zit. Hier lees je hoe je korting geeft.
 3. Wil je de datums van de boeking nog aanpassen? Dat kan nog zolang er niet betaald is. Lees hier hoe je een boeking wijzigt.

Betalen: het geldzaken gedeelte

Het betalingsproces is met Pawshake is eenvoudig en veilig. Hier zijn een paar belangrijke punten om in gedachten te houden:
 
 1. Hebben jullie een kennismakingsgesprek gehad? Dan kan het baasje de boeking definitief maken door te betalen. Jij kunt de boeking dan bevestigen. Is de boeking bevestigd? Je kunt daarna de reservering niet meer wijzigen.
 2. Waarom boeken en betalen via Pawshake? Het is veilig, je uitbetaling gebeurt automatisch na afloop van de boeking (dus je hoeft nooit om je geld te vragen) en je bent verzekerd via de Pawshake Garantie.
 3. Zorg dat je uitbetalingsgegevens in je account kloppen en dat je de juiste documenten hebt geüpload. Op die manier kunnen we je na de boeking uitbetalen voor je diensten.
Man met bril knuffels met gestreepte kat

Annuleren: wat als plannen veranderen

Soms gebeuren er onvoorziene omstandigheden waardoor het baasje een reservering moet annuleren. Afhankelijk van je annuleringsbeleid krijg je dan soms toch (een gedeelte van) je geld uitbetaald.
 
 1. Wat is jouw annuleringsbeleid? Automatisch is dit ingesteld op 'flexibel', maar je kunt dit zelf aanpassen. Lees hier alles over je annuleringsbeleid.
 2. Wat nu als jij als oppas moet annuleren? Dat is niet wenselijk, maar kan soms toch gebeuren. Als oppas kun je niet zelf je reservering annuleren. Daarvoor moet je ons even een berichtje sturen. Wat je daarvoor moet doen ontdek je hier.
 3. Wees eerlijk en respectvol: Geef een eerlijke reden voor de annulering en bied je excuses aan voor het ongemak. Je kunt als oppas ook helpen een vervangende oppas te vinden.

Uitbetalen: dat gaat vanzelf

Bij een bevestigde boeking gaat het uitbetalen helemaal vanzelf. Je hoeft dus niet aan het baasje om geld te vragen. Je ontvangt je geld binnen 7 dagen ná de laatste reserveringsdag.

Blond meisje met witte herdershond in het bos

Beoordeling: een eerlijk steuntje in de rug

Als de boeking is afgerond krijgt het baasje een seintje dat er een beoordeling geschreven kan worden. We vragen baasjes altijd een eerlijke beoordeling te schrijven. Beoordelingen zijn een belangrijk middel op transparantie en vertrouwen te geven. Nog geen beoordeling gekregen maar is je boeking wel afgerond? Vraag het baasje gerust om je een beoordeling te geven.
Hopelijk heb je met deze tips wat meer duidelijkheid over hoe je als oppas het hele boekingsproces doorloopt. Heb je toch nog vragen? Kijk hier naar de Veelgestelde Vragen.