Dierenoppas gezocht!

Author picture Paulien

We merken het al: de kerstdrukte begint op te laaien. Veel huisdierbezitters zoeken een oplossing voor hun hond of kat tijdens de feestdagen: voor een vakantie, kerstdiner of knallend oud en nieuw moeten huisdieren soms elders, op een veilige en vertrouwde plek, ondergebracht worden. Als je je aanmeldt op Pawshake.nl kun je naar hartelust grasduinen door de profielen van petsitters. Maar hoe zorg je dat je in deze decemberdrukte een goede kandidaat te pakken krijgt?

1) Vul je profiel goed in

Je verwacht dat petsitters een goed gevuld profiel hebben, maar zij verwachten dat ook van jou! Ook een oppasser wil graag weten met wie hij te maken heeft. Dus zorg voor een duidelijke profielfoto. Vergeet ook niet een foto en een beschrijving toe te voegen van je huisdier, om wie het tenslotte allemaal draait! Je kunt er gelijk bij schrijven naar wat voor oppasdienst je precies op zoek bent.

2) Zoeken maar!

Zoek op plaats of postcode. Op het kaartje zie je gemakkelijk waar er in jouw buurt zich oppassers bevinden. De profielen in de zoekresultaten vermelden gelijk al beknopte, belangrijke informatie: is hij of zij beschikbaar tijdens de kerstvakantie? Hoe snel reageert hij of zij op berichten, hoeveel reviews en beoordelingen heeft de petsitter? Allemaal indicatoren voor betrouwbaarheid, kwaliteit en beschikbaarheid.

3) Screen de petsitters

Hoe weet je nu of je een goede petsitter te pakken hebt? Je kunt een aantal zaken bekijken. Ten eerste de beoordelingen. Oppassers die al succesvol zijn zullen ook een positieve beoordeling hebben van andere baasjes. Kijk ook goed naar de response rate: die bepaalt hoe vaak en hoe snel de oppasser reageert op berichten. Dat geeft een goede indicatie van bereikbaarheid en beschikbaarheid. Natuurlijk lees je het profiel goed door, bepaal je of dit een geschikte oppasser is, en bekijk je de kalender. Is hij of zij beschikbaar? Stuur een bericht!

4) Berichten versturen

Stuur jouw favoriete petsitters een duidelijk bericht. Vermeld in de onderwerpregel de belangrijkste informatie, bijvoorbeeld “Kattenoppas aan huis gezocht tijdens kerstdagen”, of “Logeeradres voor hond gezocht van 2 t/m 14 januari”. Sommige oppassers krijgen veel berichten, en dan is het fijn dat ze gelijk kunnen zien waar het over gaat. Vermeld in je bericht zo duidelijk en concreet mogelijk informatie over de gevraagde dienst, je huisdier en wat je van een oppasser verwacht. Natuurlijk kun je ook vragen stellen, graag zelfs! Petsitters met een hoge respons rate zullen je snel antwoorden, hou dus je inbox in de gaten.

5) Ontmoeten

Heb je één of meerdere beschikbare kandidaten gevonden? Dan kun je nu een vrijblijvende ontmoeting plannen. Afhankelijk van jullie huisdieren en de gevraagde dienst kun je afspreken bij jou thuis, bij de oppasser thuis of op neutraal terrein. Lees hier ook tips over hoe je het beste een eerste ontmoeting kunt organiseren.

Heb je dan een goede oppasser gevonden? Gefeliciteerd! Jij kunt nu van je vakantie/afspraak/kerstdiner genieten, en jouw hond/kat/cavia/konijn van een supergezellige oppasbezoek.