Beroepen voor dierenliefhebbers

Beroepen voor dierenliefhebbers

10/09/2015

Een dierenarts, dierenkapper, hondentrainer,... die kennen we allemaal. Maar welke jobs met dieren bestaan er nog meer, die net een beetje anders zijn? We sommen er 5 voor je op!

1. De dierenverzekeraar

Natuurlijk wil je zo goed mogelijk voor je huisdier zorgen, maar dat kan duur zijn. Bezoekjes aan de dierenarts kunnen een flinke kostenpost zijn. Maar Jérôme Salord, een Fransman, zag hierin een gat in de markt en richtte SantéVet op. SantéVet is de eerste verzekering voor dieren. Een polis kost € 14 tot € 48 per maand en is een groot succes bij dierenliefhebbers! En misschien hebben ze er nog wel een vacature? :)

2. Proever van dierenvoeding

Dacht je datdiervoeding alleen door honden of katten wordt voorgeproefd? Nope! Ook menselijke proevers moeten de dierenvoeding beoordelen. Mocht je interesse hebben, goed nieuws: het salaris is niet slecht want je moet bereid zijn om brokken te eten met onder andere dierlijke eiwitten, afkomstig van slachtafval en karkassen, mmm...

3. Dierenoppas

Maak van je hobby je beroep! Een dierenoppas is de ideale vervanging voor hondenpensions, want je huisdier verblijft in een huiselijke sfeer. Heb je zelf geen huisdier, maar zou je er graag eens eentje in huis hebben? Dan kan je bij ons dierenoppas worden. En wij verklappen het alvast: 't is de leukste job ter wereld!

4. Dierenpsycholoog

Dieren hebben ook gevoelens... Dierenpsychologen beweren dat ook huisdieren last kunnen hebben van psychische problemen. Wil je graag gedragsproblemen bij bijvoorbeeld honden oplossen? Verdiep je dan zeker in dit beroep. 

5. Stewardess bij Pet Airways

Je schoothondje achterlaten in het bagageruim van een vliegtuig? No way! In de VS kunnen ze terecht bij een vliegtuigmaatschappij speciaal voor dieren: Pet Airways. Een combinatie van stewardess en dierenverzorging? Het is mogelijk!

Heb je helemaal zin gekregen om dierenoppas (hondenoppas, catsitter,...) te worden? Registreer je nu bij Pawshake!

Beelden via pinterest.com.