Begin het jaar goed: pimp je profiel en start met oppassen!

Author picture Paulien  - bijgewerkt: 26/12/2018

Steeds meer baasjes vinden een fijne oppas voor hun huisdier via internet. Maar ook steeds meer dierenvrienden snappen hoe leuk het is om oppas te zijn. Om tussen al die profielen op te vallen én baasjes ervan te overtuigen dat jouw eigen huisdierenhotel hartstikke leuk is, loont het de moeite om eens een paar minuutjes de tijd te nemen en je profiel lekker op te frissen. Zo zorg je voor lekker veel aanvragen in het nieuwe jaar. Dat wordt oppassen geblazen dus :-)

1) Foto's van jou en je omgeving
Upload een vrolijke, duidelijke profielfoto van jezelf. Dit is het eerste wat bezoekers van je zien, dus zorg dat het een representatieve foto is. Daarnaast kun je meerdere foto's uploaden van bijvoorbeeld jouzelf in actie met huisdieren, of van jouw huis en je omgeving. Dat laatste is vooral belangrijk als je aanbiedt om huisdieren bij jou thuis op te nemen.2) Hoi, dit ben ik!
Ga eens na: bij wie zou jij zelf je liefste huisdier achterlaten? Precies, bij een leuk, enthousiast persoon! Vertel dus bij je 'beschrijving' een leuk verhaal over jezelf, wie je bent en waarom je graag wilt oppassen. Baasjes zijn erg benieuwd naar waarom je hebt besloten om op te passen, en wat jou die leuke, verantwoordelijke oppasser maakt. Stel je dus uitgebreid voor en vertel waarom jij de leukste oppasser van de wereld bent!

3) En dit is wat ik kan!
Hier kun je vertellen wat je ervaring met huisdieren precies behelst: heb je zelf huisdieren gehouden, zo ja hoe lang? Heb je ervaring met trainings- en opvoedtechnieken? Heb je weleens een cursus gevolgd? Hoe zou je jouw aanpak met nieuwe dieren omschrijven? Hoe ga jij met dieren om? Vertel zoveel en gedetailleerd mogelijk.

In je Dashboard kun je al je gegevens invoeren en aanpassen

4) Welke diensten bied je aan?
Check nog even goed welke diensten je precies aanbiedt op je profiel. Wil je alleen huisbezoekjes doen, of neem je ook dieren op in jouw eigen huis? Bied je hondenuitlaatservice aan of niet? Oh, en check gelijk even je prijzen.  Je kunt je prijzen gerust aanpassen als je dat nodig vindt. Meer over het bepalen van je prijzen lees je hier.

5) Is je kalender up-to-date?
Het is bij Pawshake heel belangrijk dat alle profielen op Pawshake actief zijn. Ga maar na: stel je zoekt een oppas, dan wil je ook wel antwoord krijgen als je een petsitter benadert! Kun je daarom op een bepaalde dag niet? Geef dat aan in je kalender. Block gewoon de data waarop je niet beschikbaar bent, dan zien baasjes dat gelijk op je profiel. Kun je voor een langere tijd niet, bijvoorbeeld vanwege vakantie? Gebruik dan je vakantie-instellingen

6) Reageer snel op berichten
Om baasjes snel duidelijkheid te bieden, én om je profiel hoog te laten scoren in de zoekresultaten, is het belangrijk om tijdig op berichten te reageren. Dat geldt ook als je níet kunt oppassen. Baasjes vinden het fijn om te weten waar ze aan toe zijn, stuur ze dus een vriendelijke afwijzing als je niet kunt, of beter nog: een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek als je wél kunt!


7) Je eigen huisdieren in de spotlight
Natuurlijk verdienen je eigen huisdieren ook een plekje op je profiel. Je kunt op elk moment het 'profiel' van je huisdier aanpassen. Je kunt er foto's uploaden en wat korte informatie invullen zoals ras, geslacht en of je dier met andere husidieren overweg kunt. Dit kan belangrijke informatie zijn voor baasjes die jou willen boeken! Ook kun je een leuke beschrijving toevoegen waar je wat vertelt over je huisdier. Alle huisdieren van Pawshake kun je terugzien op de Wall of Paws.

8) Check de app
Het handigste is om zo nu en dan even in te loggen op Pawshake om je gegevens te checken en berichten te beantwoorden. Gelukkig kan dat altijd even snel, tussendoor onderweg. Gewoon, met de Pawshake-app, via Android en iOS. Via de app kun je snel je profiel aanpassen, berichten beantwoorden en reserveringen accepteren. Heb jij 'm al?

En als je profiel weer helemaal 2016-proof is en je er helemaal tevreden over bent, dan mag de wereld het ook weten, toch? Deel daarom je profiel op Facebook, Twitter en Instagram, of hang ouderwets briefjes op bij jou in de supermarkt. Wedden dat je buurtgenoten hartstikke blij met je zullen zijn?

Gelukkig 2016 en veel oppasplezier!

Veel liefs,
Pawshake