Dierenoppas worden: welke prijs vraag je?

Dierenoppas worden: welke prijs vraag je?

04/12/2015

Misschien overweeg je om dierenoppas te worden, of heb je inmiddels al een profiel aangemaakt bij Pawshake. Je kunt helemaal zelf bepalen welke diensten je aanbiedt: hondenuitlaatservice, dagopvang, huisbezoekjes of toch liever gastgezin? Per dienst kies je helemaal zelf welk bedrag je daarvoor vraagt. Maar hoe bepaal je nou het bedrag, en wat is redelijk?

Foto: Bill Young

Je bent helemaal vrij om je prijzen te bepalen, maar het is goed om er even goed over na te denken. Bij het invullen van je prijzen op het Dashboard geven we je alvast een prijsadvies en een aanbevolen minimumbedrag. Maar je bent uiteraard helemaal vrij om daar boven of onder te gaan zitten. Bedenk bij het bepalen van je prijs in elk geval aan de volgende zaken:

Je motivatie
Dierenoppassers van Pawshake bieden hun diensten aan uit liefde voor dieren. Een zakcentje verdienen is een leuke bijkomstigheid, en je diensten zijn ook zeker wat waard. Maar Pawshakers beginnen voornamelijk met petsitten omdat ze het leuk vinden. Ze dragen dieren een warm hart toe en vinden het leuk om hun buurtgenoten te helpen. Laat dus niet het geld, maar je eigen motivatie leidend zijn.

Hoeveel tijd ben je kwijt?
Een huisbezoekje kost reistijd. Tijdens het bezoek blijf je waarschijnlijk een poosje  met het dier spelen, verschoon je een hok of kattenbak, verzamel je de post, etcetera. En als hondenuitlaatservice, ga je dan een ommetje maken van 30 minuten of een flinke wandeling van anderhalf uur? Afhankelijk van de tijd die je kwijt bent aan een oppasdienst kun je de prijs omhoog of omlaag brengen.

Maak je kosten?
Denk bijvoorbeeld aan reiskosten die je maakt bij huisbezoekjes. En ben je gastgezin? Misschien heb je dan wel wat aanpassingen moeten doen aan je woning om de omgeving hond- of katproof te maken.

Heb je bijzondere vaardigheden zoals vacht- of gebitsverzorging?

Heb je bijzondere vaardigheden?
...want kennis en ervaring is wat waard! Heb je jarenlange professionele ervaring met het verzorgen van dieren? Heb je in een asiel gewerkt? Heb je kennis van trainingstechnieken, bied je vacht- of gebitsverzoring? Of heb je misschien wel hondencursussen gevolgd of ben je zelfs dierenarts. Kortom: bedenk welke kennis en vaardigheden je hebt en neem die mee in je prijsberekening.

Krijg je veel of weinig aanvragen?
Word je overspoeld met verzoekjes en kun je alle aanvragen niet aan? Of is het harstikke stil en gaan  alle oppasklusjes naar je 'concurrenten' uit de buurt? Als je helemaal geen aanvragen krijgt kan het zijn dat je prijs te hoog ligt ten opzichte van andere oppassers, of precies omgekeerd. Om je een indruk te geven van de prijzen die er worden gevraagd kun je het beste andere profielen uit jouw omgeving bekijken.

Denk aan de Pawshake-bijdrage
Om de website te  onderhouden en de verzekering en de medewerkers te kunnen betalen vragen we je een kleine bijdrage. Daarom wordt er bij elke reservatie 19%  van je prijs automatisch ingehouden. Verder komen er geen kosten bij, en het maken van een profiel is voor zowel oppassers als baasjes helemaal gratis.

Natuurlijk kun je je prijzen op elk moment weer aanpassen. Dus log regelmatig in op Pawshake om je profiel up-to-date te houden. En waar let jij op bij het bepalen van je prijzen? Veel oppasplezier!