7 tips voor vakantie in coronatijd

Author picture Paulien

Steeds meer mensen willen komende zomer toch graag op vakantie. Hoe kunnen jij en je huisdier dit jaar toch van een fijne vakantie genieten? 7 tips

1: Plan alvast vooruit - diervriendelijke bestemming

Wil je samen met je huisdier op vakantie? Dan is het fijn als je niet voor verrassingen komt te staan. Als de hond mee op vakantie gaat heb je natuurlijk een bestemming nodig waar je hond welkom is, maar er zijn meer dingen waar je rekening mee moet houden zoals chippen, vaccinaties en invoereisen per land. Hoe dat precies zit, lees je hier: op reis met de hond.

2: Regel je oppas op tijd

Blijft je huisdier thuis dit jaar, dan is het slim om tijdig je hondenoppas te regelen. Bij Pawshake kun je ook gewoon in deze coronatijd een oppas vinden, daarvoor hebben we handige richtlijnen opgesteld waarmee je veilig met je hondenoppas kunt afspreken.

Ben je nog onzeker of je vakantie straks wel doorgaat? Een dierenoppas annuleren is in veel gevallen heel makkelijk en kan in veel gevallen tot een dag voor vertrek. Lees hier meer over het annuleringsbeleid.

3: Check de stand van zaken op je bestemming

We weten nog niet goed welke grenzen er precies open zullen zijn komende zomer. Voor de actuele situatie in vakantielanden check je de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let er ook op dat niet alleen het land van bestemming maar ook de landen die je met de auto doorkruist open moeten zijn.

Maak niet alleen plannen voor je hotel, camping of appartement maar check ook goed hoe de situatie ter plaatse is als het gaat om bezienswaardigheden. Op veel plekken zijn nog restricties bij nationale parken, stranden, musea en horeca. Verander je vakantie desgewenst aan de nieuwe situatie aan.

4: Steun lokale ondernemers

Veel bezienswaardigheden zijn gesloten of beperkt geopend. Toch is er genoeg te beleven voor wie goed zoekt. Lokale ondernemers hebben het deze tijd best moeilijk, maar als toerist in eigen land óf in het buitenland kun je je steentje bijdragen. Steun de lokale ondernemer en bestel bij leuke lokale restaurantjes en koffiezaken. In binnensteden zijn winkels op veel plekken gewoon geopend, bezoek die leuke boekhandel, galerie of cafés: veel ondernemers organiseren leuke dingen om buiten of op 1,5 meter afstand te zien en beleven.

5: Roadtrip!

Vliegen zit er voorlopig voor veel bestemmingen nog niet in. Met de auto, of nog leuker: een caravan of camper heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Neem je de hond mee in de auto? Zorg voor een veilig tuig, ga regelmatig wandelen met de hond, zorg vol voldoende drinkwater en laat je hond nooit alleen in de auto achter. Lees hier onze tips over de hond mee in de auto.

6: Vakantiepakketje veiligheidsmiddelen

Neem op vakantie voldoende ontsmettende handgel mee en van die handige doekjes waarmee je ook onderweg je handen kunt schoonmaken. Zorg voor verder voor een setje mondkapjes mocht je in de situatie komen waar deze verplicht of gewenst zijn.

En verder: volg altijd de regionale regels. Algemene richtlijnen zijn bijna overal: vermijd drukke plaatsen, houd 1,5 meter afstand en blijf thuis bij verkoudheidsklachten.

7: Blijf je informeren, ook vlak voor vertrek

Straks ben je helemaal tip-top voorbereid voor vakantie, maar toch kan er op het laatste moment nog iets veranderen. Controleer altijd wat de laatste stand van zaken is op de plaats van bestemming. Check nog even goed de plaatselijke regels, bel vlak voor vertrek nog even met je hotel of camping om de laatste informatie op te vragen. 

Verder is het natuurlijk vooral belangrijk om te genieten van je vakantie, ook al is deze dit jaar misschien dicht bij huis. Zorg goed voor elkaar en voor je huisdieren!

Reserveer een dierenoppas voor tijdens jouw vakantie