Zo word je gelukkig in 2015

Zo word je gelukkig in 2015

05/01/2015

Huisdieren zijn niet voor niets ongekend populair, ze maken ons echt gelukkig. En goed voor je dier zorgen loont: hoe meer aandacht en liefde je jouw huisdier geeft hoe meer je ervoor terug krijgt. Mensen met een huisdier (van jezelf of een oppasdier van Pawshake) zijn gelukkiger en gezonder, zo blijkt uit vele onderzoeken. Pawshake heeft daarom de 5 populairste 'goede voornemens' op een rijtje voor je gezet. Samen met jouw favoriete huisdier hou je die mooie plannen makkelijk vol. Zo wordt 2015 een superjaar!

5) Gestructureerder leven
Je huis netjes, je werk en administratie op orde, alles goed geregeld: velen hopen dat dit in 2015 eindelijk eens gaat lukken. Alhoewel huisdieren werk (en rotzooi :-)) met zich meenemen, helpen ze je tóch structuur aan te brengen in de dag. Je moet tenslotte voor ze zorgen. Regelmatig zul je de dieren moeten voeren of met de hond naar buiten gaan. Een ochtendwandeling zorgt dat je de dag fris begint. Je kunt buiten je gedachten rustig ordenen zodat je gestructureerd aan de dag kunt beginnen. Tussen het werken door zorg je voor voldoende ontspanning en afleiding door met je huisdier te spelen.

We spreken het af met een pawshake! Samen lukt het ons.


4) Stoppen met roken
Een goede reden om te stoppen met roken is dat je niet alleen jezelf maar ook anderen om je heen schaadt. Passief roken is voor huisdieren nóg schadelijker dan voor mensen. Om te voorkomen dat je hond chronische ziekten krijgt of zelfs overlijdt, stoppen rokers mét huisdieren een stuk sneller en makkelijker. En op moeilijke momenten biedt jouw hond of kat natuurlijk de nodige afleiding en troost. Dat gaat dus helemaal lukken dit jaar!

3) Ontstressen
Veel mensen vinden dat ze te hard werken en te gehaast door het leven gaan. Voor wie wat bewuster in het leven wil staan zijn huisdieren een uitkomst. Alleen al het aaien van een dier verlaagt de bloeddruk en bij regelmatig knuffelen verlaag je daarmee de kans op hart- en vaatziekten. Bovendien zorgt het hebben van een dier -met name een hond- voor meer sociale contacten. Dat zorgt ook voor een vrolijk, opgewekt gemoed. Een hond of kat op kantoor is daarbij goed voor de productiviteit, onderlinge sfeer en gezondheid van alle werknemers. Echt waar!2) Afvallen en gezonder leven
Huisdieren zijn gezond: ze zorgen ervoor dat je minder snel ziek bent. Honden zijn daarbij ook nog eens fantástisch voor de beweging. Drie tot vier keer per dag buiten wandelen door weer en wind. Het lijkt een opgave, maar als je het eenmaal gewend bent is het hartstikke leuk. Zeker in de wintermaanden zorgen de wandelingen ervoor dat je genoeg daglicht krijgt: dat is goed voor het humeur en zo houd je al je voornemens beter vol. Wil je nóg actiever met je hond bewegen? Ga met ballen en frisbees in de weer, ga skeeleren met je hond of zelfs joggen. Gezond en gezellig!

1) Meer tijd doorbrengen met vrienden en familie
Huisdieren zijn een hele goede 'sociale lijm'. In het bijzijn van een hond of kat zijn we minder gestresst en staan meer open voor anderen. Bovendien is er met een leuke hond om je heen altijd wel een gespreksonderwerp én het is natuurlijk ook gewoon gezellig. Bel die vriend of vriendin die je al zo lang niet hebt gezien eens op voor een gezellige wandeling met de hond. Of nodig je kleine neefjes en nichtjes uit om bij jou thuis met de konijntjes of katten te spelen. Met lieve dieren in de buurt hebben 'de mensen' het samen ook veel leuker. Natuurlijk geldt dat niet voor je oude tante of opa die allergisch én bang is voor honden; boek daarom een petsitter voor je hond of kat en bezoek je tante zonder je harige vriendjes :-)

Namens iedereen van Pawshake wens ik je een gelukkig 2015, met héél veel dieren om je heen!

Paulien