Zo maak je reclame voor je profiel

Author picture Paulien

Het is het leukste vakantiebaantje van Nederland: oppassen op huisdieren in je eigen woonplaats. Nu je een mooi profiel hebt aangemaakt is het wachten maar totdat de baasjes jou benaderen... De zomervakantie staat voor de deur dus er is veel vraag naar leuke, betrouwbare oppassers. Maar ze moeten je wel weten te vinden. Hoe zorg je dat jouw profiel snel gevonden wordt?

1) Zorg voor een supermooi, en goed gevuld profiel
Hoe uitgebreider je jouw profiel hebt ingevuld, hoe sneller baasjes jou zullen benaderen voor een oppasklus. Vertel veel over jezelf, je ervaring met dieren en je motivatie. Voeg leuke foto's toe van jou en je huisdieren en als je ook een logeeradres aanbiedt: je huis en tuin. Hoe mooier en persoonlijker je profiel eruitziet, hoe sneller baasjes je zullen benaderen.

2) Deel je profiel!
Nu is het zaak dat de wereld jou leert kennen. Deel je profiel op social media als Facebook en Twitter.  Plaats een link naar je profiel in groepen en forums die over huisdieren gaan. Heb je een blog? Schrijf een blog over jezelf, je liefde voor dieren en vertel dat je jouw oppasdiensten aanbiedt. Wil je een nog groter bereik voor je profiel? Dan kunnen we jouw profiel ook op de Facebookpagina van Pawshake aanprijzen. Om dat te doen hoef je alleen maar even je profiel hieronder in de comments te delen.

3) Informeer je omgeving
De allerbeste reclame gebeurt in je eigen buurt, gewoon offline. Vertel vrienden en familie dat je oppasser bent op Pawshake. Hang briefjes op in de buurt, bijvoorbeeld bij de supermarkt, waar je jezelf en je Pawshake-profiel aanprijst. Je kunt zelfs visitekaartjes of flyers maken en uitdelen in de buurt of op uitlaatveldjes, en je kunt een poster ophangen op je raam. Misschien heb jij ook nog goede ideeën over hoe je reclame kunt maken in de buurt?

4) Wees professioneel
Als je dan je eerste berichten op je profiel ontvangt, is het belangrijk om professioneel en servicegericht te handelen. Houd je beschikbaarheid op de kalender bij. Reageer altijd snel op je berichten. Bereid je goed voor op een eerste kennismaking. En heb je een leuke oppasklus achter de rug? Vraag het baasje altijd om een review. Reviews zorgen voor betrouwbaarheid en zichtbaarheid. Hoe meer positieve reviews je hebt, hoe sneller baasjes jouw zullen benaderen voor nog meer oppasklusjes.

Veel plezier en succes met reclame maken. Spread the word! :-)

Groetjes,
Paulien