Winterse cadeau-inspiratie voor je huisdier

Author picture Paulien

Volgende week is het al Sinterklaas, en daarna stomen we direct door naar Kerstmis. We geven dan natuurlijk cadeaus aan onze naasten, maar wat ons betreft zijn de huisdieren de liefdes van ons leven :-) Om onze viervoeters dit jaar echt iets origineels én nuttigs te geven, delen we je vandaag de leukste cadeau-inspiratie voor je huisdier. Je kunt deze cadeaus in de winkel kopen, of gewoon zelf maken.

Kattenpandje


Katten en dozen: een gouden combinatie. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag om een mooi kattenpaleisje te maken van een oude doos, óf je kunt een mooi exemplaar shoppen. KEK Amsterdam heeft nu een wel heel mooi cadeau-item: een Amsterdams kattenpandje!Hondenhalsband verlicht


Verlichting voor je hond is in de winter onmisbaar. Het is veilig voor in het verkeer, maar ook gewoon handig als je hond in het park losloopt. Je kunt zelf aan de slag gaan met fietslampjes, lichtgevende hesjes of hardlooplichtjes. Liever shoppen? Wat wij supermakkelijk vinden is de LED-halsband. Je gebruikt hem als een gewone halsband, alleen geeft hij licht én is hij oplaadbaar. Zo kun je altijd veilig de straat op.

Kattenslaapzak
Om deze winter samen lekker de snoezelen op de bank: jij onder een dekentje en je kat in een heerlijk zachte knuffelzak! Voor de crea-bea's onder ons kun je zelf aan de slag met fleece, wol en naald en draad. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een knuffelzak shoppen.

Anti-schrokbak
De anti-schrokbak is perfect voor honden die hun maaltijd binnen 10 seconden op hebben.... Heb jij ook zo'n wereldrecordhouder? Maak zijn maaltijdmoment wat leuker én langer met een speciale voerbak. Natuurlijk kun je ook zelf iets leuks maken, bijvoorbeeld van oude fleecedekens. Laat hem maar werken voor zijn maaltijd, daar word je hond blij en gezond van!

Thundershirt tegen vuurwerkangst

Foto: Flickr


Voor veel dieren komt er weer een moeilijke periode aan: oud & nieuw. Veel honden raken letterlijk lamgeslagen van de vuurwerkangst. Gelukkig zijn er wel een paar dingen die je kunt doen om de stress te verminderen. Een Thundershirt is er één van. Door zijn lijf goed stevig in te wikkelen met dit shirt, voelt de hond zijn lichaam beter en kalmeert hij wat. Overigens kun je ook zelf een soort thundershirt maken, namelijk met een drukverband. Bekijk hier de youtube tutorial.

LED bal


Met de korte dagen in aantocht loop je 's ochtends en 's avonds met je hond in het donker. Wat een uitkomst is het dan om een lichtgevende bal te hebben, zoals deze? Dat maakt de wandeling extra leuk.

Foto: Flickr

Waar maak jij je huisdier dit jaar blij mee? Laat ons weten hoe blij jouw hond of kat met z'n cadeau was.. Deel je foto's op onze Facebookpagina of via Instagram #pawshakepootjes