Wil je vaker oppassen? 7 tips voor meer aanvragen.

Wil je vaker oppassen? 7 tips voor meer aanvragen.

23/11/2017

Oké, je hebt een profiel als dierenoppas bij Pawshake en dan.... afwachten maar totdat de aanvragen binnenstromen. Maar misschien gaat het je niet snel genoeg, en zou je veel vaker op dieren willen passen. Hoe zorg je ervoor dat meer baasjes geïnteresseerd zijn in jouw diensten?

Uit ervaring weten we wat de geheimen zijn van een succesvol profiel. Deze geheimen zorgen niet alleen voor meer aanvragen, maar ook voor meer relevante aanvragen - zodat je precies de reservaties krijgt die perfect bij jou passen. Deze tips delen we graag met je. Let op: ze werken echt, dus zorg dat je er klaar voor bent om de leukste dieren uit jouw buurt te verwelkomen :-)

1) Leef je in een baasje in

Neem een moment om te bedenken: wat zou ik als baasje willen weten van een oppas? Bij wat voor iemand zou je je huisdier achter willen laten? Blader eens door de profielen van oppassers in jouw buurt. Welke profielen springen eruit? Welke wekken direct vertrouwen? Welke oppassers vind je leuk en zou je beter willen leren kennen?

2) Voeg genoeg mooie foto's toe

Je profiel is de etalage van je dienstverlening. Die etalage moet er aantrekkelijk uitzien, want de eerste indruk is superbelangrijk. Het maakt echt verschil tussen een baasje die toch nog even verder kijkt, of een baasje die meer van jou wil weten. Kies niet alleen een mooie, duidelijke profielfoto, maar voeg ook leuke sfeerfoto's en eventueel video's toe aan je profiel.

Laat de wereld zien wie je bent en wat je te bieden hebt. Kies liever niet geen onscherpe selfies, maar wel mooie, heldere foto's van jezelf met huisdieren of van de omgeving waar je de oppasdieren zult ontvangen. Zo krijgen baasjes een leuke eerste indruk van wie je bent. Het 'gevoel' wat de foto's overbrengen is daarbij enorm belangrijk en zorgt onbewust voor meer vertrouwen en interesse bij baasjes.3) Waarom wil je oppassen?

Vertel de wereld waarom je hebt besloten om op te passen. 'Gewoon omdat ik tijd over heb' is geen overtuigende reden voor baasjes. Vertel wat je er precies zo leuk aan vindt en waarom jij die onbedwingbare behoefte hebt om huisdieren te vertroetelen en je buurtgenoten te helpen :-)

4) Onderbouw je ervaring

Een open deur, maar we komen veel profielen tegen die hier te weinig over vertellen. Natuurlijk is het relevant dat je zelf huisdieren hebt (gehad), maar het is wat weinig informatie over jouw specifieke ervaring. Vertel met welke dieren je precies ervaring hebt: bijvoorbeeld honden met gedragsproblemen, asielkatten, lieve konijntjes etc. Beschrijf wat jouw kennis is en wat je opvattingen zijn over opvoeding, verzorging, gedrag, etc. Misschien heb je cursussen gevolgd, boeken gelezen of ben je vrijwilliger geweest in een asiel? Vertel het! Wees ook eerlijk waar je minder ervaring mee hebt. Misschien kan je goed overweg met kleine honden, maar vind je grote, actieve honden wat lastiger. Het is goed om je uit te spreken, zodat de kans op een goede match het grootst is.

5) Vertel concreet wat je te bieden hebt

Natuurlijk, de diensten die je aanbiedt staan bovenaan je profiel met de prijzen erbij. Maar beschrijf daarnaast heel concreet wat baasjes van jou kunnen verwachten. Waar wil je met honden gaan wandelen en hoe lang? Wat doe je precies allemaal tijdens een huisbezoekje? Als je dieren in huis opneemt: wat zijn de regels thuis? Hoe gaan jullie met honden om, hoe vaak wordt de hond uitgelaten? Vertel zo uitgebreid mogelijk hoe jouw diensten eruitzien.6) Deel praktische informatie

Ben je in een bepaalde periode niet beschikbaar of heb je in andere periodes juist extra tijd? Pas niet alleen je kalender regelmatig aan, maar voeg ook een toelichting toe op je profiel over je beschikbaarheid. Vertel hoe vaak je thuis bent, hoe lang dieren eventueel alleen zullen moeten zijn. Vertel iets over hoe het er bij jullie aan toe gaat. Verzorg je een maximaal aantal huisdieren per keer? Hoe gaan jouw eigen huisdieren om met andere dieren? Hoe ziet je gezinssituatie eruit? Extra tip: voeg FAQ's (veelgestelde vragen) toe. Geef de antwoorden op vragen die je regelmatig van baasjes krijgt. Dat zorgt dat de aanvragen nog beter op jouw aanbod aansluiten.

7) Een overzichtelijke opmaak

Zorg dat je beschrijving er een beetje netjes uitziet. Dat betekent: duidelijke paragrafen, tussenkopjes en eventueel opsommingstekens. Yep, ook dit soort dingen maken uit. Een profiel die er in één oogopslag netjes uitziet, komt gewoon wat beter over dan een pagina die een rommeltje is.

Kijk met deze 7 inzichten nog eens goed naar je profiel. Wat kun jij nog verbeteren? Het loont de tijd en de moeite om er nog eens goed voor te gaan zitten. Wedden dat jij straks extra aanvragen zult krijgen?

Veel oppasplezier!