Wie zijn toch die petsitters?

Author picture Paulien

Zoek je een petsitter maar twijfel je nog? Dat kan ik me goed voorstellen. Misschien zoek je een eenmalige uitlaatservice voor je hond, of juist iemand die je af en toe in kunt schakelen om je katten te verzorgen aan huis. Je wilt in elk geval het beste voor je huisdier, je vertrouwt iemand je dier en in sommige gevallen ook je huis toe. Inmiddels ken ik zelf de Pawshake community behoorlijk goed. Ik pas zelf regelmatig op dieren, maar ik ben voor mijn eigen huisdieren ook een actieve gebruiker van Pawshake. Hoewel de communityleden er in alle soorten en maten zijn, hebben ze allemaal die rare tic meegekregen: ze houden zo erg van dieren dat ze er nooit genoeg om zich heen kunnen hebben!


Een kleine profielschets van onze petsitters:

1) Mijn huis is te klein maar ik heb het liefst 24 katten, 12 honden, 10 konijnen en vier grasparkieten

Dit type petsitter komt veel voor op onze site! Je ziet ze altijd met dieren om zich heen, willen het liefst op een grote boerderij wonen maar vertoeven op een klein appartementje in de stad. Dit is de absolute dierenvriend die staat te springen om jouw viervoeter helemaal op z'n gemak te laten voelen, te vertroetelen en verzorgen terwijl jij geniet van een vakantie of dagje uit.

2) Ik heb dieren én ruimte. Iedereen is welkom!

De deuren staan wagenwijd open voor jouw huisdier bij dit type petsitter. Er lopen meestal al wat honden en katten in en rondom het huis, de eigenaar is toch al veel met de dieren in de weer dus neemt net zo lief ook jouw dieren op in het gezin. Dit is de perfecte petsitter voor als jouw dier een steuntje in de rug kan gebruiken qua socialisatie. In dit soort gezinnen zijn vaak andere dieren en kinderen aanwezig, en kan jouw dier rustig wennen aan een sociale situatie. Dit kan vaak nuttig zijn voor onzekere honden bijvoorbeeld. Het is bij deze petsitter een echt dierenparadijs!


3) Ik heb tijd en ben flexibel

Veel dierenliefhebbers hebben een flexibele baan, zijn zzp-er, gepensioneerd, studeren of maken gewoon graag wat extra tijd vrij voor de allerleukste klus op aarde: dierenverzorging. Petsitting is een geweldige manier om extra tijd en een krappe beurs te combineren. Veel oppassers zijn student: zij kunnen vaak last-minute diensten draaien of onder kantoortijden jouw huisdier verzorgen. Onder deze petsitters bevinden zich ook studenten diergeneeskunde. Dat zijn waardevolle en populaire kandidaten!

4) De professional

Er zijn steeds meer professionele petsitters en uitlaatservices actief op Pawshake. Dit is een goede keuze als je hulp en ondersteuning nodig hebt bij specifieke gedrag- opvoedings- of verzorgingsvraagstukken. Deze oppassers weten hebben ervaring met alle typen honden en katten en weten voor jouw zorgvraag altijd de goede oplossing.

Natuurlijk zijn er nog véél meer soorten oppassers: elke petsitter is uniek! En je leert iemand het beste kennen door eerst een vrijblijvende ontmoeting te plannen. Screen de profielen van dierenvrienden af de voor jou en je huisdier relevante vaardigheden, ervaring en woonomstandigheden. Heb je een petsitter geboekt en ben je tevreden? Laat een beoordeling achter op zijn of haar profiel zodat je andere baasjes helpt een goede keuze te maken.

De komende tijd zullen we op onze Facebookpagina verschillende petsitters in het zonnetje zetten. Wil jij nog meer oppassen en jouw petsittersprofiel ook extra onder de aandacht brengen? Stuur even een berichtje via Facebook!