Werken met dieren: heel gezond!

Author picture Paulien

Nu de zomervakantie weer voorbij is, verblijven we weer een groot deel van de dag op het werk of op school. Goed, de vissen die redden het wel zo'n middag zonder ons, maar voor de hond moet echt een oplossing gezocht worden. Het beste kun je je viervoeten gewoon meenemen naar het werk. Dat is namelijk goed voor de gezondheid en de productiviteit van jou en je collega's. Lukt het niet om je kwispelende collega mee te nemen? Dan boek je natuurlijk gewoon een lieve hondenoppasser op Pawshake.


Is het je weleens opgevallen dat hondenbezitters zelden verkouden zijn? Dat een hond in de buurt je blij en kalmer maakt? Nederlanders zijn het niet zo gewend, maar een hond op de werkvloer werkt rustgevend, stressverlagend en productieverhogend, zo blijkt uit onderzoek. Werknemers worden er rustiger van en werken beter samen. Een wandelingetje tussen de middag verfrist lichaam en geest voor een productieve middag. Toch zijn de Nederlanders erg terughoudend met het toelaten van dieren op het werk. Ben jij wel in de gelegenheid om je hond (of hamster, vis of cavia) mee te nemen naar het werk, maak dan goede afspraken, dan zal je dier echt een aanwinst zijn voor het werk.


Heb je geen huisdier maar wil je af en toe wel op een hond passen? Heel verstandig! Huisdieren zijn namelijk niet alleen goed voor de productiviteit, maar ook voor je algehele gezondheid. Huisdieren zorgen niet alleen voor een gelukkiger gevoel omdat ze gezelschap bieden, ze houden je ook echt gezonder. Met name honden houden je stressniveau en bloeddruk laag, en ze zorgen ervoor dat je voldoende beweegt. Een hond houdt ouderen langer gezond, fit en voorkomt eenzaamheid. Maar ook voor kinderen is een hond gezond. Een hond in huis beschermt baby's tegen ademhalingsproblemen en infecties en voorkomt allergieën. Het immuunsysteem wordt al vroegtijdig versterkt door de bacteriën die een hond in huis brengt. Zo wordt een kind beter beschermd tegen virussen en bacteriën.

Alle onderzoeken daargelaten, een huisdier is natuurlijk vooral heel erg leuk en gezellig. Dus waar wacht je nog op? Vul je profiel in, en begin vandaag nog met petsitten! Wie weet wandel jij binnenkort wel héél gezond, met een Pawshake hond!