Tip: de leukste hondenspeeltuinen voor jouw (oppas)hond

Author picture Paulien

Ben je hondenoppas en wil je eens wat anders met je roedel doen? Of wil je gewoon met je eigen hond een leuke activiteit ondernemen samen? Een hondenspeeltuin is een leuk alternatief voor de traditionele wandeling. Wij zochten uit welke hondenspeeltuinen er zoal in Nederland te vinden zijn.

Een hondenspeeltuin is een leuk alternatief voor je dagelijkse rondje. Bovendien is een goed 'sociaal leven' voor honden net zo belangrijk als voor mensen. Kom dan ook regelmatig naar dezelfde plaatsen zodat je hond zijn vertrouwde vriendjes weer terugziet. Daar worden honden gelukkig van, en het is ook heel leuk om naar te kijken.

De meeste hondenspeeltuinen vragen een kleine toegangsprijs, sommigen zijn gratis. En alle hondenspeeltuinen hanteren regels om het zo leuk mogelijk te maken voor honden én mensen. Poep moet worden opgeruimd, baasjes zijn verantwoordelijk voor hun eigen hond (let op dat honden leuk met elkaar spelen, dat er geen honden agressief of angstig worden), en als je teefje loops is, mag ze er even niet in.Hier een greep uit de verschillende hondenspeeltuinen in Nederland:

Assen, Drenthe Hondenspeeltuin Assenoost
Een ruime omheinde speeltuin, toegankelijk voor alle honden. Heel bijzonder: soms zijn er speciale kleine-hondendagen zodat de kleine rassen onbevreesd kunnen spelen met elkaar.

Assendelft, Noord-Holland Het Smulbos
Een mooi burgerinitiatief. Een ontmoetingsplaats voor mensen en honden. Het Smulbos is gemaakt voor een door buurtbewoners. Het is er dan ook vrij toegankelijk en er worden regelmatig buurtactiviteiten georganiseerd.Beilen, Drenthe Hondenspeeltuin Midden-Drenthe
Dit is een grote, omheinde hondenspeeltuin, helemaal opgericht en gerund door vrijwilligers. Er wordt een bijdrage van 1 euro gevraagd om de speeltuin te kunnen onderhouden.

Rotterdam, Zuid-Holland Hondenspeeltuin Bello
Een mooie omheinde speeltuin, goed bereikbaar aan de Gordelweg. Je hond kan er genieten van de speeltoestellen, en ook voor de baasjes is het gezellig. Je kunt er wat te drinken kopen en met de andere baasjes op een bankje van het mooie weer genieten :-)

Wehl, Gelderland Hondenspeeltuin Samen BlijOp een groot omheind terrein vind je hier allerlei speeltoestellen zoals een brug, een tinnel, een waterbak, een wip en zelfs een draaimolen.

Is er ook bij jou in de buurt een leuke hondenspeeltuin? Laat het ons weten! Reageer eventje in de comments! ↓