Is Pawshake veilig?

Is Pawshake veilig?

18/01/2019

Als het om ons huisdier gaat is vertrouwen het allerbelangrijkste. We vertrouwen niet alleen onze dierbaarste hond of kat toe aan een oppas, maar in sommige gevallen ook onze huissleutel en alles wat daarbij komt kijken. Maar hoe weet je dat je zo'n oppas kunt vertrouwen? Wat zijn de ervaringen van andere baasjes en hoe weet je zeker dat het veilig is om een Pawshake oppas in te schakelen? 

Pawshake is een echte community van dierenvrienden en dat betekent dat zowel de oppas, de baasjes als de mensen áchter Pawshake een actief aandeel leveren in het veilig en leuk maken van het platform. Er is een aantal zaken waar we samen aan werken om het vertrouwen en de veiligheid op Pawshake te vergroten. Doe je mee?

Screening van de oppassen

Elk profiel wordt met de hand gescreend. We krijgen veel aanmeldingen, maar slechts 20% van de oppassers wordt toegelaten. Pawshake oppassers zijn echte dierenvrienden: zij passen op dieren omdat ze het zelf leuk vinden, omdat ze van dieren houden en graag andere mensen helpen. Overigens zitten er ook professionals op Pawshake zoals hondenuitlaatservices of hondengedragstherapeuten, die via Pawshake extra werk aannemen. Ook zijn er of bijvoorbeeld dierenartsen in opleiding of vrijwilligers bij een dierenasiel die hun kennis willen inzetten door op dieren te passen.

Ook zijn er profielen van oppassers met minder ervaring, dat zijn vaak dierenvrienden zijn die zelf altijd huisdieren hebben gehad en nu vanwege hun thuissituatie of pensioen extra tijd en ruimte hebben om dieren op te vangen. Er zitten dus veel 'typen' oppassers bij, voor ieder dier en situatie is er wel een geschikte oppas te vinden.

We blijven de profielen van oppassers ook ná de toelating monitoren. Mocht er iets veranderen of er zijn klachten, dan onderzoeken we dit altijd en nemen indien nodig maatregelen.

Beoordelingen

Na afloop van een oppasdienst kunnen baasjes een beoordeling achterlaten. Bekijk dus vóórdat je een oppas boekt goed de reviews op het profiel van de oppas. We vragen alle baasjes om hun ervaringen in een eerlijk en constructieve beoordeling te schrijven, dat helpt om het platform transparant en open te houden.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een nieuwe oppas te benaderen die nog geen beoordelingen heeft. Maak wel altijd eerst kennis en boek eerst een proefwandeling of proefdag voordat je je huisdier lange tijd bij de oppas achterlaat. 

Klantendienst

Bij elke boeking via Pawshake heb je recht op hulp van de Klantendienst. De mensen achter Pawshake zijn zelf grote dierenliefhebbers en de meeste medewerkers zijn zelf ook actieve gebruikers van Pawshake. Er is veel kennis over huisdieren in het team van Pawshake en we zijn altijd bereid je te helpen met vragen over huisdieren, verzorging en je waar nodig door te verwijzen naar de juiste kanalen. Ook bij spoed of calamiteiten zijn we altijd beschikbaar. 

Bij elk nieuw contact tussen baasje en oppas vragen we beide partijen om het mobiele telefoonnummer te verifiëren. Dit is niet alleen een identificatiemethode, maar wij willen ook zeker weten dat zowel het baasje als de oppas bereikbaar zijn tijdens de oppasdienst.

Verzekering

Bij elke reservering is je huisdier automatisch verzekerd. Dat betekent dat als je huisdier ziek wordt tijdens de oppasdienst of een ongeluk krijgt, je daarvoor gedekt bent. Ook bij claims van derden ben je verzekerd. Dat betekent dat je bij onverwachts hoge kosten er niet alleen voor komt te staan. Check alles over de verzekering hier.

Online betaling

Pawshake regelt online veilig alle betalingen. Dit betekent dat de oppas en het baasje onderling geen discussie hoeven te hebben over geld. Het baasje betaalt voorafgaand aan de oppasdienst, via de website of app. Dat kan makkelijk via iDeal, Paypal of creditcard. Wij bewaren het bedrag en betalen de oppas automatisch uit ná de reservering. Dit betekent ook dat wij je het geld altijd kunnen terugstorten in het geval van een annulering. Check altijd het annuleringsbeleid op het profiel van de oppas.

Gratis meet & greet

Misschien wel onze belangrijkste peiler als het om vertrouwen gaat: Pawshake biedt de mogelijkheid om altijd een gratis kennismakingsgesprek te organiseren. Daarin leer je elkaar kennen en kijk je of het goed klikt tussen de oppas en je huisdier. Daarna besluit je pas of je ook echt gaat reserveren of dat je nog even verder kijkt. Lees meer over de meet & greet

Kan er dan niets mis gaan?

Natuurlijk kunnen er altijd vragen of zorgen zijn over je huisdier. Oppaswerk blijft mensenwerk en ook huisdieren zijn onvoorspelbaar - deze risico's gelden óók voor grote, professionele dierenpensions. Met de kleinschalige dierenopvang van Pawshake kunnen we makkelijk schakelen in het geval van calamiteiten. We zijn continu bezig om baasjes en oppassers zoveel mogelijk te informeren om risico's te minimaliseren en we staan altijd klaar om te ondersteunen als er vragen zijn. En ben je onverhoopt toch niet tevreden over je oppas? Dan heb je altijd recht op de Tevredenheidsgarantie.

Als baasje kun je zelf ook meehelpen om het vertrouwen en veiligheid te vergroten:

  • Zorgvuldig profielen lezen: kijk bij wie je een goed gevoel krijgt
  • Lees beoordelingen
  • Upload zelf ook een mooie profielfoto en foto's van je huisdier(en)
  • Organiseer een vrijblijvend kennismakingsgesprek
  • Boek een proefwandeling of proefoppasmiddag
  • Geen goed gevoel? - Geen boeking!
  • Reserveer altijd via Pawshake 

Ervaringen van Pawshake gebruikers

De ervaringen van andere Pawshake baasjes kunnen je hier vinden: lees beoordelingen

Onlangs hebben we onze community gevraagd wat ze van het vertrouwen in Pawshake vinden. Anoniem konden zij hun feedback geven om ons te helpen het platform te verbeteren. Bedankt voor jullie reacties!

"Het is moeilijk om jouw huisdier toe te vertrouwen aan een onbekende. Ook om die persoon de sleutel te geven tot jouw woning en daarmee al jouw spullen. De reviews met ervaringen van anderen helpen goed. Het dagelijkse fotootje of filmpje geeft ook de indruk dat iemand écht iedere dag komt."

"wij hebben tot nu een jaar gebruik gemaakt van Pawshake en het vertrouwen was er direct gelijk al bij het eerste gesprek ,en is volledig waar gemaakt tijdens de oppas van ons huisdier"

"Ik vind het zelf als oppas wel fijn als ik een beetje een indruk krijg van het baasje en de huisdieren voordat ik bij hen thuis naar binnen stap voor een kennismakingsgesprek. Wanneer iemand wat over de huisdieren vertelt en foto's heeft schept dat meer vertrouwen bij mij."

" Ik heb er het volste vertrouwen in dat alles goed is geregeld."

"Wie vertrouwen geeft kan vertrouwen ontvangen."

"Ik ben nu een jaar lid en heb alleen maar goede ervaringen!

Nieuwsgierig geworden? Zoek zelf je Pawshake-oppas

Veel plezier!

liefs,
Paulien van Pawshake