Oppassen op huisdieren nu goed verzekerd!

Oppassen op huisdieren nu goed verzekerd!

30/03/2015

Hoewel huisdierenbezitters altijd blij zijn als ik ze uit de brand kom helpen met een oppasdienst, zijn ze toch altijd een beetje bezorgd. Het gaat tenslotte om hun huisdier en ik weet maar al te goed hoe je daar aan gehecht kunt zijn. Als ik zelf een oppasser zoek let ik dan ook op de volgende criteria:

  • Heeft de oppasser voldoende kennis en ervaring?
  • Is hij of zij gemotiveerd?
  • Heeft de oppasser positieve reviews?
  • Reageert de oppasser snel op berichten?
  • Is het profiel door Pawshake geverifieerd?

Dit zijn de eerste punten waarop ik een oppasser beoordeel. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek wissel ik dan zoveel mogelijk informatie uit. Ik wil zeker weten dat zowel de oppasser als ik als baasje precies weten waar we aan toe zijn. Als de 'klik' er dan ook nog is kun je met een gerust hart de oppasser boeken: nu dus mét verzekering.

Extra zekerheid

We gaan er natuurlijk vanuit dat het nooit nooit nooit nodig is, maar toch krijg ik veel vragen over zaken als verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. Een ongelukje kan natuurlijk altijd gebeuren, ondanks verantwoord en professioneel gedrag van onze oppassers. Om hier duidelijkheid in te scheppen is het gelukt om een verzekering rond te krijgen die zowel het huisdier als de oppasser verzekert.

We screenen elke oppasser zo goed mogelijk en we benadrukken dat zorgvuldig en verantwoord handelen een absolute must is. Daarom is het belangrijk dat de oppasser op voorhand zoveel mogelijk informatie verzamelt over het dier, zijn gedrag, zijn medische conditie enzovoorts. Ook is het belangrijk om de telefoonnummer van de dierenarts, het baasje, en de contactpersoon in geval van nood op te schrijven. Maak duidelijke afspraken over de oppasdienst zodat iedereen weet wat er van hem of haar wordt verwacht.

Ondanks dat je verantwoord en veilig omgaat met dier en omgeving kan er altijd iets voorvallen. Om te voorkomen dat je bij een onvoorziene calamiteit op kosten wordt gejaagd ben je daarom verzekerd. Hier lees je alles over de Pawshake Premium Huisdierenverzekering.

Fijne Pasen!

Paulien