Ontspannen koffiedrinken in deze kattencafé's

Author picture Paulien  - bijgewerkt: 30/04/2020

Je ziet ze steeds vaker opduiken: kattencafé's. Het concept is even simpel als logisch: een kopje koffie drinken in het gezelschap van spinnende katten. De aanwezigheid van de dieren zorgt voor een hele ontspannen sfeer, en je kunt er lekker knuffelen met de dieren of gewoon rustig je krantje lezen. Wat ons betreft een gouden idee! Pawshake nam een kijkje in Kattencafé Ditjes en Katjes in Den Haag.

Het café in het Haagse Zeeheldenkwartier biedt plaats aan 6 voormalig asielkatten, die in het café een heerlijk nieuw thuis gevonden. Alles is er ingericht op de katjes. Geweldige speeltoestellen aan de muur, hoge slaapplekken, knusse mandjes en een vloerkleed dat één grote krabmat is. Het ist heel vertederend om naar een wassende kat te staren terwijl je rustig je taartje eet of je muntthee drinkt. Terwijl je een goed gesprek hebt met een vriendin springt er een kat bij je op schoot. Gezellig!

Het café is één groot klimrek voor katten

Kattenwelzijn staat voorop
De katten zorgen voor een hele fijne en ontspannen sfeer in het café. Maar, het is zeker geen 'dierentuin': het is het huis van de katten en wij zijn er slechts op bezoek. Daarom zijn er ook huisregels zoals: laat een kat slapen of pak een kat niet op. Om ervoor te zorgen dat het niet al te chaotisch wordt, is reserveren op drukke dagen gewenst. Zo reguleren ze de toestroom van bezoekers en blijft de sfeer binnen ontspannen voor zowel de bezoekers als de katten. Er wordt extra gelet op hygiëne, én er is een dubbele deur naar buiten, zodat de katjes niet per ongeluk de straat op kunnen rennen als de deur openzwaait.

Café Ditjes en Katjes ademt duurzaamheid en authenticiteit. Het eten is er zoveel mogelijk biologisch, het personeel is vriendelijk en de katten komen duidelijk niks tekort. Ook het achterliggende doel: asielkatten een fijn leven bieden, geeft natuurlijk een extra goed gevoel tijdens je koffie of muntthee.Andere kattencafé's:

Wil je zelf een kijkje nemen in een kattencafé? Er komen er steeds meer!

Amsterdam http://www.kattencafekopjes.nl/
Groningen http://opznkop.nl/
Rotterdam http://www.pebbleskittycatcafe.nl/
Hengelo http://katdeau.nl/

Zelf een leuk kattencafé gespot? Tip ons!