Nieuwe vrienden voor je huisdier

Author picture Paulien

De manier waarop we met dieren omgaan tegenwoordig is gelukkig een stuk beter dan vroeger. We zijn ons steeds meer bewust van dierenwelzijn. We weten dat de aanschaf van een huisdier, welke dan ook, een grote investering van ons vraagt: met name tijd en aandacht. Dit zijn eigenlijk de twee belangrijkste ingrediënten voor een gelukkig leven van je lievelingsdier. De oppassers van Pawshake helpen je door extra tijd en aandacht aan je dier te geven als jij dat even niet kunt. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. Hier de oppasdiensten van Pawshake op een rij:

1: Gastgezin
Moet je wat langer dan een dag weg en wil je dat jouw dier niet alleen is? Dan is een gastgezin wellicht een goede optie voor jou. Je dier verblijft dan in het huis van de oppasser en slaapt daar ook. Dit is een goede optie voor dieren die zich makkelijk aanpassen aan een nieuwe omgeving en aan nieuwe gezinsleden (mens én dier). Via de zoekfilters kun je ook bepalen of je een gastgezin zoekt met een grote of kleine buitenruimte. Als je langer dan een dag weg bent is het gastgezin een goede optie voor de hond: zo zit hij niet alleen en hoeft de oppasser niet steeds opnieuw naar jouw huis om hem uit te laten. Ook voor kleine dieren met een verplaatsbaar hok is een gastgezin een goede oplossing. Veel katten zijn echter wat eigenwijzer en hechten zich nogal aan de omgeving. Zij kunnen daarom beter tegen alleen thuiszitten: mits ze een soortgenootje om zich heen hebben.

2: Dierenoppas aan huis
Ideaal voor dieren die aan hun huis gehecht zijn. Bovendien voorkom je hiermee een hele 'verhuizing'. Dit is fijn voor baasjes die een oppas zoeken die één of twee keer per dag hun huisdier eten komt geven en ruim voldoende aandacht geeft. Je huisdier kan dan gewoon in z'n eigen mandje slapen, heeft z'n eigen speelgoed en er komt op gezette tijden een lieve oppas die met hem speelt. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld katten, of voor je hond als je voor korte tijd de deur uitmoet.

3) Dagopvang hond
Ben je overdag aan het werken, of heb je andere bezigheden buitenshuis? Je hond kan niet heel de dag alleen blijven. Gelukkig zijn er veel petsitters die dagopvang aanbieden voor mensen zoals jij! Zo heeft jouw hond een gezellige dag op zijn persoonlijke 'crèche'!

4) Hondenuitlaatservice
Ben je een dagdeel van huis en blijf je hond alleen achter? De uitlaathulpen van Pawshake staan voor je klaar! De oppasser komt naar jouw huis om je hond op te halen en samen een mooie wandeling te maken. De hondenuitlaters van Pawshake zijn flexibel, je kunt deze reserveren hoe vaak of hoe weinig je zelf wil. Dus ideaal voor als je regelmatig een uitlater nodig hebt, of juist maar voor af en toe. Ook last-minute boekingen zijn mogelijk.

5) Overnachting door oppas
Breng je je huisdier liever niet weg, maar haal je liever de oppas naar jouw huis? Dat kan met de optie 'overnachting door oppas'. Terwijl jij weg bent verblijft de oppas in jouw huis en houdt je hond of kat gezelschap. Voor je dier is dit extra fijn: hij hoeft niet te verkassen en heeft toch een speelkameraadje. Dit is dus goed voor dieren die moeilijk elders te plaatsen zijn en een geduldige, lieve oppas nodig hebben. En een bonus voor jou als baasje: je hebt gelijk een 'house-sitter' die op je huis past!

Wat voor soort oppas past bij jou? Zoek een geschikte oppas bij jou in de buurt, en vind een speelkameraadje voor je huisdier!