Last-minute vakantie voor je huisdier

Author picture Paulien  - bijgewerkt: 18/08/2019

Ik hou van deze verrassende zomer. Van tropisch warm naar zomerse regenbuien, zwoele avonden en spectaculaire onweersbuien. Elke hondenbezitter omarmt gelaten elk weertype. Mijn hond houdt wel van een bui: rennen over een stormachtig strand, sprinten door de modder en daarna de vacht lekker uitschudden in huis. Vakantie vieren in Nederland betekent wisselvalligheid. Net zoals mijn vakantieplannen. Die zijn altijd last-minute: weekendjes weg, midweek of festival: alles gaat spontaan. Ik benijd de zorgvuldige vakantie-planners, zij hebben vaak al lang van te voren opvang voor hun huisdier geregeld. Last-minute baasjes zoals ik hebben vaak een probleem. Hondenpensions zitten vaak al maanden van te voren volgeboekt, en vrienden en kennissen hebben weinig tijd. Gelukkig vind je via Pawshake altijd wel een dierenvriend bij jou in de buurt die voor je dieren wil zorgen. Maar hoe kies je nu de juiste oppas voor je huisdier?

Het voordeel ten opzichte van een hondenpension of kattenhotel is dat je dier bij Pawshake gewoon in z’n eigen omgeving kunt laten. Slapen in z’n eigen mandje, rondrennen in zijn vertrouwde park. Zoek daarom een petsitter die bij je in de buurt woont en wiens profiel jou persoonlijk aanspreekt. Maak vervolgens gewoon eens een afspraak om eerst rustig kennis te maken. Petsitters worden door het Pawshake-team gescreend zodat je zeker weet dat er alleen échte dierenliefhebbers in deze community te vinden zijn. Als petsitter zorg je natuurlijk voor een uitgebreid profiel met duidelijke foto’s en voldoende informatie over jezelf, je aanpak en je werkwijze. Anders dan bij dierenpensions bladeren de baasjes hier door persoonlijke profielen. Zij zijn op zoek naar iemand die bij hun leefsituatie en hun huisdier past. Geef daarom alle informatie op die je zelf ook zou willen weten als je een petsitter zou zoeken. Dat geeft vertrouwen!

Deze week mag ik weer op bezoek bij deze geweldige Shiba-pup. Met de baasjes klikte het na de eerste kennismaking gelijk. Met de pup ook, al had die veel meer oog voor mijn hondje dan voor mij…  Deze kleine aap groeit als kool en ik ben blij dat ik een onderdeel mag zijn van zijn opvoeding. Voor extra vertrouwen en zekerheid gebruik ik bij dit oppasadres bijgevoegd sleutelcontract. Download het document voor extra oppas-gemak. En wat zijn jouw tips voor een zorgeloze en reservatie bij Pawshake?