Je huisdier mee naar het werk: goed idee of niet?

Je huisdier mee naar het werk: goed idee of niet?

13/11/2015

Honden, katten, ratjes, konijnen, vogels vissen: het éne huisdier vraagt meer aandacht dan het andere maar toch hebben ze allemaal veel toewijding nodig. Hoe handig is het dan als je huisdier mee naar het werk kan? Je bent er toch elke dag, waarom zou je huisdier dan niet mee mogen? We sommen de voor- en nadelen voor je op.

Voordelen:

Het is goed voor jou en je collega's
Onderzoek heeft aangetoond dat huisdieren goed voor de gezondheid zijn: ze verlagen je stressniveau en zorgen voor een aangenaam gevoel. Dankzij een huisdier op kantoor kunnen mensen beter met elkaar communiceren en samenwerken. Wie z'n kat of hond meeneemt naar het werk doet z'n collega's dus een groot plezier. Bovendien werk je dankzij het dier productiever. De baas zal er dus ook blij mee kunnen zijn!

Het is gezellig voor de dieren
Als je heel de dag aan het werk bent is het wel zo fijn dat je huisdier niet alleen thuis zit. Het is dus hartstikke leuk als je de hond mee kunt nemen naar je werk. In de pauze kun je lekker gaan wandelen met je hond, of lekker knuffelen met de kantoorkat.

Nadelen:

Niet al je collega's houden van dieren
Helaas vinden niet alle mensen huisdieren leuk. Je moet dus wel goed overleggen met je collega's voordat je de hond meeneemt naar het werk of een aquarium met vissen in de kantine neerzet... Respecteer dus de mening van je collega's en houd rekening met elkaar.

Niet alle dieren gaan graag mee
Het is gezellig om je dier mee naar kantoor te nemen maar bedenk wel goed of je het dier er ook echt een plezier mee doet. Voelt het dier zich er wel fijn? Heeft het een lekker eigen plekje? Verveelt hij zich niet op het werk? Sommige dieren zijn erg gehecht aan een vertrouwde plek en blijven liever in hun eigen omgeving. Om ervoor te zorgen dat je huisdier thuis toch voldoende aandacht krijgt kun je een oppas boeken bij Pawshake. Zo'n petsitter laat dan je hond uit of knuffelt je kat in z'n eigen huisje terwijl jij rustig kan werken.

We vroegen op onze Facebookpagina of jullie je huisdieren meenemen naar het werk. Een greep uit de reacties:

Anita neemt de hond altijd mee: "Onze winkel is echt zijn tweede thuis en de klanten zijn gek op hem"

De hondjes van Petra mogen mee naar het werk, maar zij heeft dan ook een hondenuitlaatservice! Hier zijn de hondjes doodmoe na een dag hard 'werken'

De hond van Renate heeft een eigen plekje op kantoor.

Maar niet iedereen neemt graag z'n dieren mee naar het werk. Zo zegt Rianne: "Ik moet er niet aan denken. Dan wordt er niet veel meer gewerkt denk ik" :-)

En, neem je je huisdier mee naar het werk? Waarom wel/niet?