Je droom waarmaken: je eigen kattenparadijs

Author picture Paulien

Sinds een paar jaar winnen kattencafé's aan populariteit in Nederland. Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam hebben al zo'n café, en nu gaan twee avonturiers het ook in Amersfoort proberen. Coco Cats & Coffee is gestart met de crowdfunding en is van plan om 6 tot 8 katten een nieuw en warm thuis te geven. Pawshake sprak met co-oprichter Céline."Het is echt een ontdekkingsreis. We leren enorm veel over ondernemen, horeca, wetgeving en natuurlijk katten", aldus Céline. Samen met Sharon wil ze in 2017 een kattencafé openen in Amersfoort. "Het concept is terecht heel populair. Het is goed voor de katten, leuk voor de mensen en goed voor de stad. De provincie Utrecht heeft nog geen kattencafé, en Amersfoort kan zo'n eigentijds concept goed gebruiken." Céline n Sharon zijn echte dierenvrienden. Ze kennen elkaar al 10 jaar. Vorig jaar kwamen ze op het idee om hun droom waar te maken.

"Het wordt écht een kattenparadijs!"


"Het is een leuk proces, maar niet altijd makkelijk", legt Céline uit. "Onze prioriteit ligt bij de katten, dus we zijn in zee gegaan met gedragsdeskundigen en dierenasiels om zoveel mogelijk informatie te krijgen. We zijn natuurlijk op zoek naar sociale katten en willen een optimale omgeving voor ze creëren." Zo'n mooi café is natuurlijk een behoorlijke investering. Daarom zijn de meiden van Coco Cats & Coffee volop bezig met een crowdfunding: "Veel mensen zijn al enthousiast en willen met ons meedoen. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers die willen helpen, maar we hebben ook gewoon geld nodig. Daarom vragen we iedereen om mee te doen met de crowdfunding. Elk bedrag, groot of klein is welkom en alle donateurs krijgen een leuk cadeautje."

Céline ziet het al helemaal voor zich: "Ons café wordt echt een kattenparadijs, met mandjes, speeltoestellen en klimrekken aan de muur. Maar natuurlijk wordt het ook voor mensen een heerlijk plekje: lekkere koffie, een lunch of een heerlijk taartje. Het wordt een gezellig café waar je lekker kunt bijpraten met je vriendinnen met wat lekkers en een spinnende kat erbij. Wie wil dat nou niet?"

Check hier de website van Coco Cats & Coffee en steun Céine en Sharon en natuurlijk de katten!