Huisdier bepaalt mede de partnerkeuze

Huisdier bepaalt mede de partnerkeuze

22/01/2017

Hoe ver gaat de liefde voor een dier? Als het gaat om het kiezen van een partner lijkt het erop dat onze huisdieren (onbewust) een belangrijke rol spelen. Dat wijzen verschillende onderzoeken uit.

Uit een enquête van Pawshake blijkt dat 91% van de huisdierbezitters géén relatie zou kunnen hebben met iemand die niks van hun huisdier moet hebben. En: 71% van de huisdierenbaasjes maakt liever foto's van de hond of kat dan van de kinderen of de partner. Het past in de trend waarin huisdieren een steeds prominentere in ons leven innemen - en soms zelfs de partner naar de tweede plek stoten. Wie een relatie wil met een huisdierbezitter moet dus van goede huize komen :-)

De rol van huisdieren bij dating

Als het gaat om dating spelen huisdieren (bewust of onbewust) een rol bij de partnerkeuze. Vrouwen vinden een man met kat over het algemeen aardiger vinden dan een man zonder kat. Alleenstaande vrouwen vinden single mannen met een huisdier bovendien aantrekkelijker. Hoewel dit moeilijk te onderzoeken is, lijkt het er wel op dat er een kern van waarheid in zit. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en ontvang meer huisdierennieuws in je inbox

Geliefden kiezen elkaar uit op gemeenschappelijkheden. En dierenliefde kan daar een belangrijk onderdeel van zijn. Volgens een ander onderzoek, zijn vrouwen het meest aangetrokken tot mannen die een asielhond hebben. Bij het eerste contact kijken vrouwen trouwens ook goed naar de reactie van hun dier op de man in kwestie, en andersom. Volgens onderzoekers komt dat omdat de vrouw onbewust de man checkt op zorgzaamheid, met het oog op eventuele toekomstige kinderen.

Je liefje of je huisdier?

Als het er écht op aankomt, zijn veel dierenbezitters resoluut: het huisdier gaat vóór een partner. Meer dan 60 procent van de dierenbezitters verkiest het huisdier boven een eventuele geliefde. En volgens een Britse studie voelt één op de tien vrouwen zelfs meer affectie voor haar huisdier dan voor haar partner.

Bij Pawshake hebben we ook een balletje opgegooid. We vroeg onze singles: moet je toekomstige geliefde een dierenvriend zijn? Is dat een dealbreaker voor jou? Het antwoord was massaal JA. Een greep uit de reacties:

"Zeer zeker!! Mijn dieren zijn mijn kinderen.."
"100%. Mensen die niet van dieren houden vind ik eng :')"
"Zeker weten!! Anders gaat het nooit wat worden.. mijn honden zijn zo belangrijk voor me!"

Heb je een kat? Dan ben je extra aantrekkelijk :-)


Deze reacties zijn logisch, want we zien huisdieren steeds meer als echte maatjes: als een volwaardige huisgenoot en gezinslid. Dierenbezitters zijn dus kritisch als het gaat om het uitkiezen van een partner, maar als er dan een match is gevonden, dan heb je ook een streepje voor: mensen die een sterke band hebben met hun huisdier zijn ook geneigd om goed te zijn voor de mensen om hun heen. Dierenvrienden zijn in potentie dus ook hele goede liefdespartners.

Happy Valentine! <3