Huisdier bepaalt mede de partnerkeuze

Author picture Paulien  - bijgewerkt: 13/02/2020

Hoe ver gaat de liefde voor een dier? Als het gaat om het kiezen van een partner lijkt het erop dat honden- en kattenbaasjes hun dierenliefde een belangrijke rol laten spelen. Dat wijzen verschillende onderzoeken uit.

Onlangs concludeerde Linda.nl dat vrouwen een man met een kat aardiger vinden dan een man zonder kat. Alleenstaande vrouwen vinden single mannen met een huisdier bovendien aantrekkelijker. Hoewel het onderzoek enigszins gestuurd is, lijkt het er wel op dat er een kern van waarheid in zit. Geliefden kiezen elkaar uit op gemeenschappelijkheden. En dierenliefde kan daar een belangrijk onderdeel van zijn. Volgens een ander onderzoek, zijn vrouwen het meest aangetrokken tot mannen die een asielhond hebben. Bij het eerste contact kijken vrouwen trouwens ook goed naar de reactie van hun dier op de man in kwestie, en andersom. Volgens onderzoekers komt dat omdat de vrouw onbewust de man checkt op zorgzaamheid, met het oog op eventuele toekomstige kinderen.

Begeerlijke vrijgezel of crazy cat lady?

Je liefje of je huisdier?

Als het er écht op aankomt, zijn veel dierenbezitters resoluut: het huisdier gaat voor. Meer dan 60 procent van de dierenbezitters verkiest het huisdier boven een eventuele geliefde. En volgens een Britse studie voelt één op de tien vrouwen meer affectie voor haar huisdier dan voor haar partner ;-)

Bij Pawshake hebben we ook een balletje opgegooid. We vroeg onze single ladies: moet je toekomstige geliefde een dierenvriend zijn? Is dat een dealbreaker voor jou? Het antwoord was massaal JA. Een greep uit de reacties:

"Zeer zeker!! Mijn dieren zijn mijn kinderen.."
"100%. Mensen die niet van dieren houden vind ik eng :')"
"Zeker weten!! Anders gaat het nooit wat worden.. mijn honden zijn zo belangrijk voor me!"

Dogs are a girl's best friend

Deze reacties zijn logisch, want we zien huisdieren steeds meer als echte maatjes: een volwaardige huisgenoot en gezinslid. Vrouwen zijn dus kritisch als het gaat om het uitkiezen van een partner, maar als er dan een match is gevonden, dan heb je ook een streepje voor: mensen die een sterke band hebben met hun huisdier zijn ook geneigd om goed te zijn voor de mensen om hun heen. Dierenvrienden zijn in potentie dus ook hele goede liefdespartners.

Wat zijn jouw ervaringen op liefdesgebied? Gaat je huisdier voor je geliefde, of hoef je niet te kiezen?