Huisbezoeken zijn een hele fijne manier om ervoor te zorgen dat je huisdier overdag de juiste aandacht krijgt als je zelf weg bent. Extra handig voor katten die gehecht zijn aan hun eigen omgeving! Lees hier alles over huisbezoeken en ontdek of het iets voor jou en jouw huisdier is.
Wat zijn huisbezoeken?
Bij de dienst 'huisbezoeken' van Pawshake komt een oppas een of twee keer per dag naar je huis om daar voor je huisdier(en) te zorgen. Huisbezoeken worden het vaakst geboekt voor katten, omdat die graag in hun eigen omgeving verblijven.
De belangrijkste taken van een oppas zijn voer geven en spelen met het huisdier en water verversen. Ook de kattenbak (of het konijnenhok) verschonen horen tot de standaard taken. We vragen bovendien alle oppassers om elke dag een update te sturen, zodat je precies weet hoe het met je huisdier gaat.
Daarnaast kunnen dierenoppassers worden gevraagd om extra taken uit te voeren, zoals het binnenbrengen van post, het buitenzetten van de vuilnisbakken of plantjes water geven.
De verwachtingen voor een huisbezoek kunnen per persoon en per huisdier natuurlijk heel erg verschillen. Daarom is het van groot belang dat beide partijen vooraf duidelijke afspraken maken.
Voor welke dieren zijn huisbezoeken bedoeld?
Huisbezoeken zijn ideaal voor huisdieren die gehecht zijn aan hun thuisomgeving en overdag alleen kunnen worden gelaten. In de praktijk gaat het dan vooral om katten, maar ook konijnen en andere kleine huisdieren zijn geschikt voor huisbezoeken.
Huisbezoeken zijn meestal niet geschikt voor honden, omdat die niet te lang alleen thuis kunnen blijven. Zeker als je meerdere dagen van huis bent, kun je voor een hond veel beter de optie 'logeren' (waarbij je hond bij de oppas logeert) of 'huisoppas' (waarbij de oppas in jouw huis verblijft) kiezen.
Huisbezoeken kunnen in een enkel geval wel geschikt zijn voor honden als de eigenaar lange werkdagen maakt en je, naast een wandeling, nog wat extra aandacht wil voor je hond. Ook kunnen oudere honden baat hebben bij huisbezoeken als ze overdag bijvoorbeeld medicijnen nodig hebben. Ook voor jonge puppy's kan een extra huisbezoek handig zijn, bijvoorbeeld om te helpen met zindelijkheidstraining of een spelletje te spelen terwijl hun baasje nog aan het werk is.
Welke extra taken kan een oppas doen tijdens een huisbezoek?
Dierenoppassers kunnen bij langere boekingen extra diensten verlenen, zoals het schoonmaken van de kattenbak, hokken verschonen etc. Zorg dat er voldoende kattenbakvulling, stro, grind of strooisel in huis is.
Extra diensten tijdens een huisbezoek kunnen verder zijn:
- Kattenhaar opvegen
- Ongelukjes opruimen
- Post ophalen
- Planten water geven
- Het afval buiten zetten
- Veiligheidsmaatregelen nemen (alarm, lampen aan doen etc)
Bespreek voorafgaand aan de reservering precies wat je van de oppas verwacht, om misverstanden te voorkomen.
Hoe lang duurt een huisbezoek?
De duur van een huisbezoek kan verschillen, maar in de praktijk duurt het een half uur tot een uur. Lees meer over de duur van de oppasdiensten.
Hoe duur is een huisbezoek?
De gemiddelde prijs van een huisbezoek is ongeveer 10 tot 20 euro, hoewel dit altijd kan variëren.
Pawshake oppassers bepalen zelf hun eigen tarieven. De prijs ia afhankelijk van de kennis, ervaring en populariteit van de oppas. Ook beschikbaarheid, eerdere beoordelingen en woonplaats (reiskosten) kunnen factoren zijn die meewegen in de prijs.
Als baasje is het wel belangrijk te weten: de prijs die je ziet op het profiel van de oppas is een all-in prijs. Er zijn dus geen verborgen kosten, je betaalt enkel de prijs per dag zoals je die ziet op het profiel (of in je reserveringsverzoek). Wel kan de oppas op elke reservering een korting toepassen, bijvoorbeeld omdat je een trouwe vaste klant bent, of omdat je dichterbij woont en er dus geen reiskosten nodig zijn.
We raden nieuwe oppassers vak aan om een lagere vergoeding vragen als ze net beginnen. Krijg je boekingen en positieve beoordelingen? Dan kun je eventueel langzaam je prijzen verhoren. Zorg er wel voor dat je met je huidige klanten communiceert zodat ze niet voor verrassingen komen te staan.