Hoe lang duurt een oppasdienst?

Hoe lang duurt een oppasdienst?

20/08/2017

Maar wat kun je nu precies van een Pawshake oppas verwachten? En hoe lang moet een huisbezoek of een wandeling eigenlijk duren? 

De ene hond heeft veel energie en daarom volop beweging nodig. Een oudere hond heeft misschien minder wandeltijd nodig, maar heeft weer extra aandacht in huis (medicatie, knuffeltijd) nodig. Sommige katten willen zo veel mogelijk menselijk contact, terwijl andere katten vooral zelf buiten willen spelen. Hoe kun je dan toch bepalen hoelang een oppasdienst duurt?Het belangrijkste is: vertel voorafgaand aan de reserveringsperiode zoveel mogelijk over je huisdier en maak duidelijk aan de oppas wat je dier precies nodig hebt.  Denk vóórdat dat een reservering maakt aan de volgende zaken:

Hondenuitlaatservice en hondenopvang

Is het belangrijk dat je hond vooral veel snuffelt en zijn behoefte doet, of moet de hond ook zijn energie kwijt in het bos of op het strand? Vertel de oppas duidelijk wat je verwacht.

Denk aan de volgende zaken:

  • Hoeveel tijd biedt de oppas normaal gesproken aan voor het uitlaten van de hond? (Veel oppassers vertellen er iets over op hun profiel)
  • Wat zijn de toiletbehoeftes van jouw hond? (Hoe vaak en wanneer poept en plast hij?)
  • Hoe hoog is het energieniveau van je hond? Is het belangrijk dat jouw hond los kan lopen, apporteren etc? Of heeft hij een simpele aangelijnde wandeling nodig?
  • Heeft je hond voor of na het uitlaten ook nog aandacht nodig? (denk aan medicatie, voeding of knuffeltijd)

Huisbezoeken

Wat heeft jouw kat (of konijn, cavia of ander huisdier) nodig? Het gaat erom dat de oppas niet op de klok kijkt tijdens een huisbezoek maar doet wat moet om het dier optimaal te verzorgen.

Denk aan het volgende voordat je de officiële boeking maakt:

  • Wat heeft je kat (of konijn, cavia, etc) nodig tijdens een huisbezoek? Moeten de kattenbakvulling ververst, borstelen, knuffelen, spelen of is er medicatie nodig?
  • Wanneer krijgt uw huisdier normaal gesproken eten en kan de oppas dat ritme aanhouden?
  • Misschien verwacht je ook andere diensten zoals het water geven van de planten of het ophalen van de post?
  • De zorg, veiligheid, comfort en geluk van uw huisdier zijn de grootste prioriteit voor de oppas  - niet alleen de tijd is dus leidend, maar vooral ook taken die de oppas uitvoert.
  • Bij huisbezoeken kun je kiezen voor 1 of 2 bezoekjes per dag. Is jouw kat niet gewend om veel alleen te zijn, dan is  (zeker tijdens lange vakanties) 2x per dag aan te raden.

In alle gevallen geldt: duidelijke afspraken vooraf voorkomen verwarring en teleurstelling achteraf. Schrijf jullie afspraken op, leg instructies klaar voor de oppas zodat het voor jullie beiden duidelijk is wat er gebeuren moet.

Pawshake geeft opzettelijk geen richtlijnen over de duur van een oppasdienst, omdat deze per situatie kan verschillen. Komen jullie er toch niet uit, dan kun je altijd contact opnemen met onze klantendienst.

Let op: Bij Pawshake worden de prijzen per dienst weergegeven op het oppas-profiel. Elke oppas bepaalt zelf zijn prijzen. Dit zijn all-in prijzen. Er worden dus géén meerprijzen gerekend voor extra tijd of extra taken. Wél kan een oppas ervoor kiezen om een korting te geven. Veel oppassers hebben op hun profiel zelf richtlijnen gezet over hoelang een oppasdienst bij hen ongeveer duurt.

Tip voor petsitters: houd er bij het bepalen van je prijs rekening mee dat je een complete en kwalitatieve service biedt. Het ene huisdier is misschien wat 'bewerkelijker' dan het andere, maar kies een prijs die je voor iedere oppasdienst kunt hanteren.

Vind een dierenoppas in jouw buurt of: word zelf een dierenoppas bij Pawshake