Hondenvakantie in eigen land

Author picture Paulien

Op “mijn” hondenstrand op Kijkduin is het deze dagen een drukte van jewelste met dagjesmensen, Duitse toeristen en de plaatselijke hondenbezitters. Ik zie de roedels van de uitlaatservices steeds groter worden. Hier en daar wordt een zandkasteel van een kind vriendelijk besproeid door een dominant reutje. Het gewemel op het hondenstrand is een fantastisch gezicht. 

Terwijl veel baasjes elders vakantie vieren genieten de petsitters van de Nederlandse zon. En het vakantiegevoel hoeft nooit ver weg te zijn. Daarom een tip aan alle achterblijvers: vier vakantie in Nederland! Neem je roedel mee (of je geliefde, als die ook eens los wil lopen) naar een van de velen prachtige losloopgebieden in Nederland. Mijn top 5 van vandaag:

1. Doorn, Kaapse Bossen

Omdat ik dichtbij het strand woon word ik altijd heel gelukkig van een bosrijke omgeving. Dit is een prachtig oud bos met een mooie variatie aan natuur. Zelfs op een zaterdagmiddag is het er heerlijk rustig. Er zijn prachtige wandelroutes waar de hond los mag, net zoals bij het gezellige theehuis op de parkeerplaats. Een gebied om echt heerlijk tot rust te komen.

2. Nijmegen, Stadspark Staddijk

In de vakantieperiode is het heerlijk om ook stedentrips te doen in eigen land. En ik ben altijd op zoek naar de beste spots voor de hond, óók in de stad. Ik kende Nijmegen vooral van de vele gezellige kroegen, de Vierdaagse en de prachtige natuur in de omgeving van Groesbeek. Het centraler gelegen stadspark Staddijk was voor mij dan ook een positieve verrassing. Het is een prachtig ruim opgezet natuurgebied met voldoende zwemwater aan de rand van de stad. Een perfecte plek voor een heerlijke wandelmiddag met je hond.

3. Het Amelandse strand

Ameland is mijn favoriete waddeneiland. Niet in de laatste plaats omdat het eiland vriendelijk voor honden(bezitters) is, op de meeste stranden mogen honden los. Voor binnenlands hondentoerisme is dit dus een perfecte plek. Maak er gelijk een weekendje van op één van de vakantieparken of campings waar je van harte welkom bent met je hond.

4. Amsterdam, Gaasperplas

Voor een dagje Amsterdam laat je je hond zich eerst lekker uitleven in de Gaasperplas. Het is een prachtig wandelgebied met veel kruip door sluip door weggetjes, verschillende drink- en zwemplaatsen, en een gezellige brasserie. 

5. Den Haag, Kijkduin

Goed, mijn eigen hondenstrand is natuurlijk óók een aanrader. Ten zuiden van Kijkduin mogen honden het hele jaar los. Het strand is heel breed vanwege de zandmotor, een kustversterkingsproject. Je kunt over de grote vlakte van de zandmotor heerlijk wandelen, of kitesurfen als je wil. Bij de strandtenten zijn honden gewoon welkom en je kunt zelfs wat bestellen op de speciale hondenkaart.

En, wat is jouw favoriete plek in Nederland om samen met je (oppas)hond vakantie te vieren? Veel wandelplezier!