Honden- en kattenhaar verwijderen: handige trucjes

Honden- en kattenhaar verwijderen: handige trucjes

09/11/2015

Liggen jouw huisdieren ook altijd gewoon op je bank en bed? Waarschijnlijk kom je dan overal haren tegen. Natuuuurlijk, je stofzuigt hartstikke vaak en je borstelt de hond of kat regelmatig om overtollig haar te verwijderen. Maar toch blijven veel haren 'plakken' op meubels en kleding. Daarom hebben we wat handige én goedkope trucjes voor je om je meubels, tapijt en kleding vachtvrij te maken.

Plakroller
Een plakroller is met name handig voor je kleding. Voordat je de deur uitgaat even een korte kleding-check, eventjes rollen en je bent weer vachtvrij. Je kunt ook zelf een roller maken, door wat dubbelzijdig tape om je hand te wikkelen. Hiermee kun je ook makkelijk je meubels schoon plakken. Er zijn ook handige plakrollers met 'navulrollers te koop bij huishoudwinkels.

Rubberen handschoen
Haar dat in je tapijt of bank blijft 'haken' is moeilijk te verwijderen met een stofzuiger. Er bestaat gelukkig een verrassend eenvoudige  oplossing: rubberen handschoenen! Trek de handschoen aan en 'veeg' de haren zonder moeite bij elkaar. Om grotere oppervlakken te behandelen kun je ook een rubberen raamwisser of trekker voor de vloer gebruiken: veeg in korte halen alle haren los uit het tapijt of je meubels.

Kleding in de droger
Blijven de haren zelfs na een wasbeurt nog aan je kleding plakken? Stop je was even 15 minuten in de droger met een panty erbij. De panty zal alle haren opvangen! Leeg wel regelmatig de filter van je droger, want daar komen ook veel haren terecht. Overigens kun je de panty daarna beter niet meer gebruiken :-)

Een fleecedekentje trekt veel hondenhaar aan

Ballon
Een vrolijke manier om je kleding haarvrij te maken: veeg een opgeblazen ballon langs je kleding. Door de statische elektriciteit vliegen alle haren naar de ballon. Dit is ook de reden waarom je beter geen fleecekleding en -dekens kunt kopen: ze vangen al je haren op als een magneet! Stoffen zoals katoen zijn wat minder vatbaar voor dierenharen.

Zo. Is je huis weer schoon? Laat al die oppashonden- en katten dan maar komen :-) Weet jij zelf ook nog handige huis-tuin-en-keukentrucjes om dierenhaar te verwijderen? Deel je tips met ons!