Hoe duur is een dierenoppas?

Hoe duur is een dierenoppas?

24/04/2018

De petsitters van Pawshake zijn allemaal dierenvrienden die hun diensten aanbieden vooral omdat ze het leuk vinden en ze een groot hart hebben voor dieren. Het gebruik van Pawshake is volledig gratis, maar het boeken van een oppas kost geld. Elke oppas bepaalt zelf zijn of haar prijzen. Dat is volledig transparant: een baasje betaalt enkel de prijs van een oppasdienst. Er zijn geen verborgen kosten. Maar wat is nu een redelijke prijs, en hoe wordt die bepaald? Hier moet je als baasje en als oppas op letten:

Ervaring en populariteit

Als je net begint als oppas, kun je het beste niet te hoog inzetten. Omdat je nog geen beoordelingen hebt is het slim om een vriendelijke prijs te vragen. Kijk daarom goed naar de prijzen van oppassers bij jou in de buurt en ga daar in elk geval niet boven zitten, en liever zelfs iets lager. Zodra je meer boekingen krijgt en je dus ervaring hebt die ook wat waard is, kunnen je prijzen langzaam omhoog.

Bij Pawshake hanteren we trouwens minimumprijzen: dit doen we omdat we veel verwachten van onze petsitters en we willen dat zij een eerlijke prijs betaald krijgen. We willen dus een 'race naar de bodem' voorkomen. 

Populaire oppassers die heel veel boekingen krijgen zullen iets hogere prijzen vragen omdat hun tijd en ruimte nu eenmaal beperkt is. Pawshake oppassers bieden kleinschalige hondenopvang waarbij ze bijvoorbeeld maximaal 2 of 3 dieren opvangen. Ze kunnen niet zoals een grootschalige kennel 10 of 20 honden tegelijkertijd opvangen. Daarom is de prijs van persoonlijke hondenopvang niet per se goedkoper dan in een kennel of dierenpension. Lees meer over hoe je het ideale oppasprofiel herkent. 

Kennis en kunde

Petsitters bij Pawshake zijn over het algemeen 'gewone' dierenliefhebbers, maar er zitten ook dierenvrienden bij met bijzondere ervaring. We hebben dierenartsen, dierenartsassistenten, hondengedragstherapeuten, medewerkers van een dierenasiel, trimmers, professionele uitlaters, kattengedragstherapeuten enzovoorts. Dit is natuurlijk geweldig voor als je een speciale type oppas zoekt die nét dat beetje extra's kan bieden. Bijvoorbeeld als je een pittige hond hebt, of een onzekere kat. Tegenover die aantoonbare ervaring en kennis mag best een extra bedrag staan, zolang je het maar goed inzichtelijk maakt waar die kennis en ervaring dan precies uit bestaat en wat je als oppas te bieden hebt.

Hond bij de hondenoppas

Reiskosten en vergoedingen

De prijzen op het profiel van een oppas zijn all-inclusive: er zijn geen verborgen kosten. Dat betekent dus dat alle kosten bij deze prijs inbegrepen zijn. Houd als oppas dus rekening met zaken als reiskosten en andere vergoedingen. Het beste kun je daarvoor een gemiddelde hanteren: bij de éne oppasklus zal je wat meer tijd, moeite of geld kosten dan de andere oppasklus. Houd een gemiddelde aan voor wat je redelijk vindt en zorg dat je prijzen op je profiel niet te veel wisselen. transparantie en duidelijkheid zijn voor baasjes erg belangrijk.

Betalen en betaalmethoden

Als je een lieve oppas hebt gevonden, betaal je via de website of gratis Android of iOs app van Pawshake. Op die manier hebben zowel baasje en oppas recht op de Klantenservice, is jullie huisdier verzekerd en kan het baasje na afloop en beoordeling achterlaten. Je kunt eenvoudig betalen via iDeal, Paypal of Creditcard. Zodra je hebt betaald bewaren wij het geld veilig voor je, en betalen de oppas automatisch uit nadat de oppasdienst is afgerond. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over wanneer en hoe je de oppas betaalt. Wij regelen het voor je nadat jouw huisdier eerst goed is verzorgd door de oppas!

Als oppas is het tenslotte belangrijk om rekening te houden met de Pawshake-bijdrage van 19%. Wil je bijvoorbeeld 10 euro verdienen voor een hondenwandeling, zet je prijs dan op 12 of 13 euro, dan kom je ongeveer goed uit. De 19% bijdrage gebruiken we voor het werven van baasjes en oppassers, voor het uitbouwen van de website en app, voor de klantenservice en de verzekering. Het gebruik van Pawshake is verder gratis, je betaalt geen abonnementskosten en je zit nergens aan vast.

Tip: Heb je al een oppasprofiel bij Pawshake? Loop dan vandaag je profiel nog even na en check of je prijzen nog kloppen met wat je aanbiedt en wat de concurrentie is. Zit je nog te hoog of te laag? Je kunt je prijzen op elk moment aanpassen.

-> Word een Dierenoppas

of

-> Zoek een Dierenoppas