Een oppas aan huis voor je kat: zo werkt het

Een oppas aan huis voor je kat: zo werkt het

08/12/2019

Sommige dieren zijn echte huismussen: katten maar ook andere kleine huisdieren zijn gehecht aan hun eigen mandje en blijven het liefste thuis als jij op vakantie gaat. Maar wie zorgt er dan voor hen? Een dierenoppas aan huis brengt je huisdier elke dag de aandacht en liefde die je nodig hebt. Maar hoe vind je een goeie oppas bij jou in de buurt, en hoe weet je zeker dat het veilig is?

Waarom een kattenoppas aan huis?

Sommige huisdieren (met name katten) gaan niet graag op reis. Als je op vakantie gaat of een weekendje weg is het daarom het beste om iemand in te schakelen die je huisdier bij jou thuis komt verzorgen.

Vaak wonen vrienden of familie te ver weg, of zijn je buren misschien niet echt dol op dieren waardoor het best ongemakkelijk is om hen te vragen voor je kat te zorgen. Een toegewijde dierenoppas is dan een fijn alternatief. Een kattenoppas aan huis van Pawshake geeft je dier niet alleen eten maar vooral ook: aandacht en liefde en de speciale zorg die jouw huisdier nodig heeft.

Een kattenoppas aan huis maakt echt even de tijd voor je dier

Iets voor jouw huisdier?

Is jouw huisdier gehecht aan z'n eigen mandje? Misschien is jouw kat een beetje verlegen, behoorlijk eenkennig of juist heel speels? Of heeft jouw kat misschien speciale verzorging zoals medicatie nodig, of een speciaal voedingsschema? Het is belangrijk dat je de specifieke behoefte van jouw huisdier goed kent, zodat je een oppas kunt vinden die precies geeft wat jouw beestje nodig heeft.

1 of 2 bezoekjes per dag?

Heb je twee katten en hebben die veel lol samen? Dan is één huisbezoekje per dag wellicht voldoende. Maar er zijn ook katten die wat sneller vereenzamen. Daarom biedt Pawshake ook de mogelijkheid om twee huisbezoekjes per dag te reserveren.

De beste oppas vinden

Je vindt de perfecte oppas door op de website of app van Pawshake je wijk of postcode in te voeren. Kies 'dierenoppas aan huis' en klik 'zoeken.

Nu verschijnen alle oppassers in jouw buurt. Je kunt ook zoeken op de kaart door in te zoomen.

Je kunt ook direct al de gewenste datums invoeren, zodat enkel oppassers verschijnen die beschikbaar zijn in jouw gevraagde periode.

Op het profiel van de oppas vind je belangrijke informatie over de kennis en ervaring van de oppas. Verder kun je beoordelingen van andere baasjes lezen, en zie je hoe actief een oppas is en hoe snel hij/zij antwoordt op berichten.

Beoordelingen van andere baasjes geven een goede eerste indruk

Gratis contact leggen met een oppas

Heb je een oppas gevonden die interessant voor je lijkt? Je kunt gratis contact leggen met de 'contact' knop. Je kunt dan een berichtje sturen waarin je wat vertelt over je huisdier en waar je precies naar op zoek bent. Als de oppas positief reageert kunnen jullie een vrijblijvend kennismakingsgesprek regelen.

Duidelijke afspraken maken

Het is belangrijk om elkaar vrijblijvend te ontmoeten. In het geval van een oppas aan huis is het goed om de oppas bij je thuis uit te nodigen.  Maak kennis met elkaar en laat je huisdier rustig wennen aan de oppas. Stel volop vragen en vertel wat je precies van een oppas verwacht. Je kunt jullie afspraken het beste op papier of in jullie berichtenwisseling op Pawshake opschrijven. Zodat het voor iedereen duidelijk is wat de verwachtingen zijn.

Maak goede afspraken met je dierenoppas

Reserveren

Ben je enthousiast over de oppas? Dan kun je nu definitief reserveren. Dat kan door de 'reserveer' knop te kiezen in jullie berichtenwisseling. Je betaalt nu het bedrag voor de reservering, bijvoorbeeld via iDeal of creditcard - er zijn géén extra verborgen kosten en je betaalt enkel eenmalig voor deze oppas. Pawshake bewaart het bedrag veilig, en betaalt de oppas na afloop van de reserveringsperiode uit.

Bij elke reservering heb je automatisch recht op De Pawshake Garantie. Dat betekent onder andere dat je verzekerd bent tegen dierenartskosten, mocht je huisdier onverhoopt ziek worden tijdens de reservering. Er zit géén eigen risico op, voor een gerust gevoel! Ook staat de Klantendienst van Pawshake altijd voor je klaar. Als je vragen hebt over de reservering, de oppas of heb je hulp nodig bij calamiteiten? We zijn er altijd om je te helpen.

Let op: je bent alleen verzekerd als er voorafgaand aan de reservering een kennismakingsgesprek is geweest met de oppas. Zo'n gesprek vinden we enorm belangrijk, omdat je dan pas echt goed kunt zien of er een match is tussen de oppas en jouw huisdier. Want je kat moet zich natuurlijk wel helemaal op z'n gemak voelen met de oppas. Dierenwelzijn staat bij Pawshake altijd op één.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en ontvang meer huisdierennieuws in je inbox!

Is Pawshake veilig?

Slechts 20% van alle aanmeldingen van Pawshake oppassers wordt geaccepteerd - alleen serieuze en toegewijde oppassers laten we toe. We blijven verder onze oppassers continu monitoren. Presteert een oppas onvoldoende of zijn er klachten, dan wordt een oppas van het platform geschorst. Oppassers die juist goed werk doen, zijn extra goed zichtbaar op Pawshake.

Verder ben je bij elke boeking beschermd met de Pawshake Garantie: inclusief verzekering tegen dierenartskosten, een Tevredenheidsgarantie én met de Oppasgarantie: daarmee ben je verzekerd tegen het annuleren van de oppas. 

Relax -> fijne vakantie!

Tijdens je vakantie houdt de oppas je op de hoogte met leuke foto's en verslagen. Je huisdier hoeft nooit meer eenzaam te zijn! Na afloop van de reservering krijg je automatisch een melding van ons: je kunt dan een beoordeling schrijven voor de oppas, zodat andere baasjes ook op weg worden geholpen met het vinden van een oppas.

Fijne vakantie!

Vind een kattenoppas aan huis