Een diervriendelijk Halloween: zo kan het ook

Author picture Paulien

Halloween is een geweldig feest, maar voor huisdieren is het niet altijd leuk. Veel dieren raken gestresst van de drukte, vreemde kostuums en muziek. En onze snoepjes zijn ongezond voor dieren. Gelukkig zijn er alternatieven, zoals bij deze hondenspeeltuin in Vlaardingen. Je kunt er een echt diervriendelijk Halloweenfeest vieren samen met je hond. Maar dat kun je natuurlijk ook thuis doen!

Op het honden-halloweenfeest in Vlaardingen mogen de honden 's avonds in het speelbos lekker los rennen, mét lichtgevende halsband of lampje. Kinderen zijn welkom, maar mogen niet verkleed. Wil je thuis ook Halloween vieren met je huisdier? Maak er dan een diervriendelijk feestje van.

Houd het veilig en rustig

Tijdens deze periode worden er veel feesten en optochten georganiseerd. Het is verleidelijk om je hond mee te nemen naar zo'n wandeling, maar je doet hem er waarschijnlijk geen plezier mee. De meeste honden houden niet van drukke menigten: het roept stress en spanning bij ze op. Ze zien al die mensen, benen, kostuums, en ze verliezen het overzicht. Ze staan constant in een soort alert-stand om te kijken waar 'het gevaar' vandaan komt. Honden kunnen dus écht bang worden van Halloween, en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Pas verder op met decoraties in en om het huis, zorg dat je huisdieren nergens aan kunnen knagen. En geef je thuis een feestje? Zorg dat je honden of katten een veilige en vertrouwde plek heeft waar ze zich terug kunnen trekken.

Wil je jouw hond echt een pelzier doen met Halloween? Doe dan net zoals de dierenspeeltuin in Vlaardingen en maak een mooie avondwandeling in het donker. Nu de wintertijd is ingegaan, zorg voor extra veiligheid door middel van een lichtgevende halsband. Zo'n knipperend fietslichtje werkt net zo goed.

Hondenkoekjes uitdelen kan natuurlijk wel! Kijk hier voor een leuk recept voor honden-havermoutkoekjes

Een rustige Halloween voor je huisdier

Word jouw hond of kat onrustig van visite, plotselinge geluiden, spelende kinderen of muziek? Overweeg dan of het voor jouw en jouw dier niet prettiger is om een oppas in te schakelen. Voor Halloween, maar ook voor bijvoorbeeld oud & nieuw kan het fijn zijn om je hond in een rustigere omgeving te laten verblijven. Er is altijd wel een hondenoppas beschikbaar die in een rustige straat woont en waar geen feest gevierd wordt. Zo kan jij helemaal los gaan terwijl je weet dat jouw huisdier goed verzorgd wordt.

Wat doen jij en je (oppas)dier met Halloween? Heb je nog leuke tips? Laat jouw verhaal achter in de comments :-)