Een community van dierenvrienden

Author picture Paulien

Toen ik een jaar of 8 was kreeg mijn buurvrouw een golden retriever pup. Ik was zo jaloers! Elke dag belde ik bij de buurvrouw aan met de vraag of ik de hond mocht uitlaten. Het duurde nog jaren zeuren voordat ik eindelijk een eigen hond kreeg: mijn airedale terriër Max. Achteraf bezien lijkt het me een luxe als er elke dag een buurmeisje aanbelt om met de hond te wandelen. Ik ben dol op mijn dieren hoor, maar dag in dag uit, vier keer naar buiten door weer en wind, ook op stampvolle dagen... In de straat waar ik opgroeide kende ik iedereen. Het was ook niet gek om zomaar bij iemand aan te bellen voor een kop koffie. Ik zorgde altijd voor de katten van de buren als ze op vakantie waren, en weer anderen lieten regelmatig mijn hond uit als ik even weg moest. Maar nu, in de "grote stad" ken ik mijn buurtgenoten niet zo goed. Evengoed zijn de dagen soms wat hectisch, ben ik te veel onderweg of te lang van huis waardoor ik graag mijn hondje even ergens onderbreng. 

Persoonlijke aandacht
Dierenpensions en hondenuitlaatservices werken hartstikke goed, maar zijn voor ad hoc afspraken toch niet zo handig. Je zit vaak vast aan een abonnement, de dieren moeten uit hun vertrouwde omgeving weg en het is lang niet zo flexibel als een persoonlijk contact op wie je aanspraak kunt doen. Met Pawshake is dat anders. Het is een community van echte dierenvrienden, eigenlijk het verlengde van de buurt van vroeger, waar we elkaar uit de brand hielpen en op elkaars dieren pasten. 

Pawshake petsitters zijn er in alle soorten en maten. Maar ze hebben allemaal hun liefde voor dieren gemeen. Het kunnen mensen zijn die zelf geen dieren permanent kunnen houden, maar het ontzettend leuk vinden om af en toe voor andermans 'kindjes' te zorgen. Of het zijn mensen die toch al wandelen met hun hond, en nog plek genoeg hebben in hun roedel. Tussen de petsitters zitten bovendien ook gediplomeerde verzorgers/trainers/uitlaters, dus ook als jij en je dier speciale wensen hebben vind je altijd wel iemand die je kan helpen. Kortom, de Pawshake community is een netwerk van dierenvrienden die elkaar helpen, ieder om zijn of haar eigen reden. Daarover gesproken, volgende week gaan mijn hond en ik een paar dagen er tussenuit. Iemand tijd en zin om bij mij thuis de katten te verzorgen? :-)

Shake on!