Dierenhotel met tuin gezocht!

Author picture Paulien  - bijgewerkt: 18/04/2019

De afgelopen week was het heerlijk nazomerweer. De indian summer brengt niet alleen bij mensen maar ook bij dieren speciale gevoelens los. We hadden ons al helemaal op de winter ingesteld, toen Nederland massaal weer de terrassen, bossen en stranden opzocht. En de dieren genieten natuurlijk mee van het buitenspeelweer. Ik ging zelf op bezoek bij vrienden die op een grote, oude boerderij wonen. Een flink erf met een wilde bloementuin, eikenbomen, grote kippenhokken, een lieve maar waakse retrievermix, en een kippenren. Mijn hondje Nadia begon als een dwaas met de eikeltjes en beukennootjes te spelen, te rennen en de kippen te observeren. Maar één van de kippen leek verdwenen en scharrelde niet meer rond. Wat bleek? Rustig zat ze in het nachthok. Broeds!

Herfstkuikentjes
Omdat de eieren van de andere kippen verspreid door het hok lagen, wist ze niet waar ze precies moest gaan zitten. We hebben daarom een nieuw plekje voor haar gemaakt: beschut, donker en veilig. We verplaatsten de eieren en de hen naar het nieuwe hok, en mevrouw ging gelijk zitten broeden. Over een paar weken zouden er dus weleens kuikentjes kunnen rondlopen. In oktober!  Ondertussen dartelde mijn hondje Nadia over het erf. Ze snuffelde overal grondig, verrast door alle nieuwe geuren. Ze blafte verbaasd naar de konijntjes. Vorig jaar waren het er nog maar twee, maar na een spoedig verlopen zwangerschap zaten er nu zes konijntjes vredig op een oude krop sla te knagen...

Petsitters met buitenruimte
Nadia was overdonderd door al de dieren, de ruimte en de overdaad aan natuurlijk speelmateriaal die er te vinden was. 's Middags gingen we het bos in. Mijn hond vond het fantastisch, zoveel uitgestrektheid is ze niet gewend. Toen bedacht ik me: als ik op vakantie ga kan ik natuurlijk ook een opvangadres zoeken met een tuin, erf of zelfs heel bos achter het huis! Ik woon zelf midden in Den Haag, en daar zijn petsitters genoeg, maar wie op een andere locatie een opvangadres zoekt is er op Pawshake ook ruime keuze.

De verscheidenheid aan petsitters is enorm. Er zijn niet alleen bedreven hondenuitlaters en kattenoppassers, maar ook mensen met ervaring met knaagdieren, pluimvee, reptielen, paarden en noem maar op. Dus mochten de herfstkuikentjes ooit een oppas nodig hebben: er is altijd een geschikte oppas met kuiken-ervaring te vinden. Wat je specialiteit ook is, en naar welke dieren je hart ook uitgaat, op Pawshake kun je helemaal je ei kwijt! En de kippen trouwens ook :-)