Dierenduo's: deze dieren hebben graag een maatje

Author picture Paulien  - bijgewerkt: 04/12/2019

Ben jij ook zo dol op huisdieren en is jouw beestje je allerbeste vriend? Begrijpelijk! Natuurlijk geef je jouw dier veel liefde, en misschien heb je ook nog een dierenoppas die ze af en toe extra aandacht geeft. Toch hebben sommige dieren behalve een mensenvriend ook nog een soortgenootje nodig. Wat dat betreft zijn het net mensen...

Hier een overzicht van bijzonder schattige dierenduo's:

1) Konijntjes


Konijnen zijn echte groepsdieren en kunnen slecht tegen eenzaamheid. Gelukkig hoeft een tweede konijntje erbij niet veel extra werk en geld te kosten. Zorg wel voor voldoende ruimte: de konijntjes moeten zich kunnen afzonderen. Het beste kun je een mannetje en een vrouwtje samen zetten. Laat ze dan wel castreren anders heb je straks héél veel konijntjes :-)

2) Parkieten


Parkieten zijn dol op andere parkieten! Het is dan ook prachtig om te zien hoe leuk de vogeltjes met elkaar omgaan, je kunt uren naar hun spelletjes en liefkozingen kijken. Zet het liefste geen twee vrouwtjes bij elkaar: die zouden weleens kunnen gaan kibbelen...

3) Cavia's


Cavia's leven van oudsher al in groepen, en je hebt er dus minimaal twee nodig. Let er wel op dat ze geen agressief gedrag naar elkaar gaan vertonen. Het beste kun je één of meerdere vrouwtjes en een gecastreerd mannetje samen zetten. En bij een volwassen cavia kun je ook een jonkie plaatsen: die wordt eigenlijk altijd wel geaccepteerd.

4) Ratjes

Wist je dat ratjes hele sociale dieren zijn? Ze vinden het dus zeker leuk om samen te wonen. Bij de introductie moeten ze soms wel even wennen, ze zullen elkaar nieuwsgierig besnuffelen. Gun ze genoeg tijd en ruimte om elkaar te leren kennen.

5) Katten


Katten die veel aandacht van hun baasje krijgen kunnen prima alleen leven, zeker als er regelmatig een kattenoppas langskomt om ze extra te knuffelen! Maar ook katten vinden het leuk om samen te leven. Ze kunnen dan met elkaar spelen en elkaar wassen. Als je twee kittens neemt kun je het beste twee katjes nemen van hetzelfde geslacht.

Schieten je twee huisdieren niet gelijk met elkaar op? Geef ze de tijd en wees geduldig. Laat je bovendien goed adviseren door het asiel, de fokker of de dierenarts. Zij kunnen je helpen om een nieuwe vriendschap zo soepel mogelijk te laten ontstaan.

Ken jij nog meer dieren die graag met een soortgenootje leven? Deel je foto's van jouw dierenduo op onze Facebookpagina of op Instagram!