Deel je dierenkennis met de Pawshake community

Deel je dierenkennis met de Pawshake community

24/11/2014

De band met mijn huisdieren is heel hecht. Ok, ik geef toe, soms ben ik wel wat klef met mijn viervoetertjes. Maar ik denk dat de meeste honden- of kattenbezitters dat wel zullen herkennen. Dierenliefde is een prachtig uitgangspunt om ook daadwerkelijk een dier in huis te nemen. Maar het verzorgen van elk dier, kost aandacht, tijd en geld. Als je bereid bent veel te geven krijg je er ook veel voor terug. En dat betekent dat het houden van een dier je geen beperkingen oplegt, maar juist een verrijking van je leven zal zijn.

Laatst werd ik aangesproken op straat vanwege mijn schattige hondje. Een mevrouw wilde weten in welke winkel ik haar had gekocht, want zij wilde er ook precies zo eentje. Ik heb haar uitgelegd dat mijn hondje een voormalige zwerfhond is uit Spanje, die middels een serieuze adoptieprocedure bij mij terecht is gekomen. Een dier is nu eenmaal geen koopwaar dat je snel even aanschaft: je moet goed weten waar je aan begint. Daarom komt de Tweede Kamer met een plan om het aantal verkooppunten van huisdieren terug te dringen. Dit om te voorkomen dat mensen in een impuls een huisdier aanschaffen, zonder te weten wat dit precies inhoudt. Wil je wel een huisdier, maar eerst ervaren wat het betekent om een dier om je heen te hebben? Meld je aan als dierenoppas, en maak kennis met verschillende dieren. Zo kun je straks een goede keuze maken welk type huisdier er bij jou past.

Dierenliefde, een leven lang
Wanneer je je goed hebt verdiept in wat een huisdier zal betekenen, kun je er een (dieren)leven lang plezier van hebben. Je zult er ongeloofelijk veel voor terugkrijgen. En de community van Pawshake staat altijd voor je klaar om je uit de brand te helpen wanneer je even niet voor je dier kunt zorgen, maar je toch het allerbeste voor hem of haar wilt garanderen. Geen kooien en kennels, maar persoonlijke aandacht en liefde. Wij sporen dan ook iedereen aan om zijn of haar kennis over het houden van huisdieren te delen met de community. Wissel ervaringen met elkaar uit: wie weet doe je inspiratie op, en ontdek je nieuwe je tips & tricks voor een nóg sterkere band met je dier.

Deel je kennis en ervaring!
Heb je specifieke tips over het houden van een huisdier? Mail het naar paulien@pawshake.com, en wie weet behandelen we jouw advies in een volgend blog. Je kunt denken aan tips op het gebied van voeding, gezondheid, beweging, opvoeding, training, huisvesting en ga zo maar door. Op de Pawshake meetup heb ik al een goede tip gekregen voor honden die hun maaltje te snel naar binnen schrokken: doe brokjes in een plastic flesje en zet deze rechtop in de kamer. Zo moet je hond zijn hersens aan het werk zetten om uit te vogelen hoe hij de brokjes kan bemachtigen en wordt zijn jachtinstinct gestimuleerd. Dat wordt extra lang genieten van de maaltijd :-)