De liefde van een huisdier is gezond!

De liefde van een huisdier is gezond!

17/04/2015

Uit steeds meer onderzoek komt naar voren dat huisdieren een positief effect hebben op onze fysieke en mentale gezondheid. Fysiek omdat huisdieren onze bloeddruk, cholesterol en stresshormonen verlagen, allergieën verminderen en ons helpen te herstellen na ziekte. En mentaal omdat ze ons steunen en er echt voor ons zijn. Honden en katten kunnen echte maatjes zijn omdat ze onvoorwaardelijk van ons houden.

Ook mijn hond kan me soms zó lief aankijken, dat is gewoon pure adoratie. Deze quote die ik tegenkwam blijft me daarom nog altijd bij:

“I try to  be the person my dog thinks I am”,
- Ik probeer de persoon te zijn die mijn hond denkt dat ik ben

Zo lief was mijn hond ook afgelopen week. Terwijl half Nederland afgelopen week buiten van het zonnetje genoot lag ik onder de wol. Hartstikke ziek. Maar ik was heel blij dat mijn vlooienbaaltjes er waren. Ik voelde me wat minder ellendig. De balkondeuren stonden open, het zonnetje scheen naar binnen en mijn katten lagen op bed te zonnebaden. Mijn hond lag tegen mij aan, af en toe een diepe zucht slakend of zachtjes snurkend. De dieren leken te beseffen dat de baas even niet topfit was. Hoewel ik blij was dat ze er waren heb ik mijn hond uiteindelijk toch maar naar een petsitter in de buurt gebracht. Ik kon geen lange wandelingen met haar maken en dat heeft ze toch echt nodig. Zo kon ik zelf even goed uitzieken en had de hond een leuke tijd bij haar vriendinnetje uit de buurt. De katten waren wat minder veeleisend en rekten zich nog eens uit in het zonnetje. Samen deden we dutjes, dutjes, dutjes....


Mijn hond Nadia, poes Mo en katertje Flip onder de dekens

Toen ik weer aan de betere hand was ging ik er natuurlijk weer lekker op uit met de hond. Nog een reden waarom dieren zo goed voor je zijn! Wandelen met de hond, of fietsen of joggen is hartstikke goed voor je. Je beweegt automatisch ruim voldoende en de frisse lucht en sociale contacten die je onderweg opdoet zijn allemaal positief. Wil je meer lezen over dierenliefde en welzijn? Lees dit blog van Healt Beauty Mind, Celine heeft een mooi stukje over dieren en gezondheid geschreven.

Ik ben weer helemaal fit en kijk al uit naar de meivakantie. Ik ga een weekje naar de bossen, lekker eropuit met de hond! Voor mijn katten regel ik natuurlijk een superlieve oppas via Pawshake. En, wat ga jij doen komende vakantie? En wat doe je met je diertjes? Deel je ervaringen!

Liefs,
Paulien