De leukste hondenstranden voor een winterwandeling

Author picture Paulien

Als je bent uitgebuikt van de kerstdiners, oliebollen en borrels is januari een heerlijke maand om naar het strand te gaan. Lekker uitwaaien, genieten van de ruige golven maar vooral: volop toegang voor honden! Op de meeste stranden in Nederland mogen de honden in de winter los. Neem een balletje mee en voor na afloop een fles water, een drinkbak en een handdoek om je hond droog en warm te maken. Dit zijn onze favoriete hondenstranden:

Den Haag
In de winter mogen honden op het gehele strand van Den Haag de honden los. In de zomer kun je ten noorden van Kijkduin het hondenstrand op (bij de Zandmotor), maar tussen oktober en mei dus op het gehele strand. Dan is het wel zo leuk om ook eens Scheveningen te bezoeken, omdat je dan na afloop lekker over de boulevard kunt wandelen of samen met je hond de vernieuwde pier op kunt lopen!Egmond aan Zee
Egmond aan Zee is één van de mooiste stranden van Nederland. Tussen oktober en mei mogen de honden hier overal weer lekker los rennen. Egmond is een mooie plek voor een dagje uit omdat je na het wandelen het gezellige vissersdorp kunt bezoeken, met volop horecagelegenheid.

Monster
Op het strand bij Monster mogen honden heel het jaar los. En nog mooier: er is een duingebied waar je hond los mag: helemaal omheind! Dit is dus perfect voor honden die er nog wel eens vandoor willen glippen. Op de 'hondendijk' kan je hond heerlijk en veilig uitrazen tussen het helmgras. Parkeren kan gratis langs de molenslag in Monster.

Zeeland: Brouwersdam-Zuid
In Zeeland zijn er natuurlijk volop stranden waar je de hele winter met je hond las mag lopen. Eén van onze favorieten is die bij de Brouwersdam. Het is goed bereikbaar, je kunt er gratis parkeren en er is een strandpaviljoen waar er een speciale hondenmenukaart is! Lekker snacken voor jullie allebei dus....


Schiermonnikoog
Het favoriete waddeneiland voor honden is: Schiermonnikoog. Naast de eindeloze stranden zijn er ook veel duingebieden waar de hond het hele jaar los mag lopen. Heel Schiermonnikoog is een nationaal park, en dat betekent volop genieten van de natuur. Er zijn speciale loslooproutes die je bij de VVV kunt halen, waarmee je samen met je hond mooie wandeltochten kunt maken. Natuurlijk vragen de eilandbewoners wel om rekening met elkaar te houden en alle poep netjes op te ruimen :-)


Maasvlaktestrand
Onder de rook van Rotterdam is een heus nieuw strand gerealiseerd. Het is maarliefst 7 kilometer lang met een duinstrook erlangs. Je kunt er natuurlijk volop schepen spotten maar ook kitesurfers en als je geluk hebt een zeehond. Parkeren kan gratis op één van de parkeerplaatsen aan de Maasvlakteboulevard.

En, wat is jouw favoriete hondenstrand? Laat een reactie achter in de comments of deel je mooiste foto's op Instagram met de hashtag #pawshakepootjes