De 10 mooiste honden losloopgebieden in Den Haag

Author picture Paulien  - bijgewerkt: 06/11/2023

Ben je hondenoppas in Den Haag (of heb je zelf een hond) en zoek je mooie plekken om te wandelen? Of ga je met je eigen hond op pad? Den Haag heeft veel mooie en verrassende uitlaatplekken, soms middenin de stad. Dit zijn onze favoriete losloopgebieden in Den Haag:

1. Bosjes van Poot

De Bosjes van Poot is een stuk historisch duin dat nu een stukje hondenhemel is, gelegen tussen Duindorp en de Vogelwijk. Hier kunnen honden zich heerlijk uitleven. Het is een klein bos maar door de hoogteverschillen waan je je in een verrassend natuurgebied.

2. Haagse Bos

Het Haagse Bos is een betoverend, historisch park midden in de stad. Het biedt veel groene ruimte voor je oppashond of eigen hond om te ravotten. Er is ook een prachtige vijver waar je hond kan afkoelen op warme dagen.

3. Zuiderpark

Het Zuiderpark is het grootste park in Den Haag en echt de 'achtertuin' van Hagenezen om in te ontspannen. Het park heeft speciale hondvriendelijke zones waar je huisdier vrij kan spelen. Het park biedt ook tal van wandelpaden en gezellige picknickplekken en sporttoestellen. Het kan er 's zomers erg druk zijn, dus houd rekening met elkaar.

Zoek je een hondenoppas in Den Haag? Vind een oppas die met je hond gaat wandelen bij Pawshake

4. Landgoed Ockenburgh

Landgoed Ockenburgh is als een sprookje in Den Haag. Het biedt prachtige bossen en open velden om lekker in te wandelen. Let op: op de Koeweide mogen honden loslopen, de rest van het gebied aangelijnd.

5. Park Clingendael

Landgoed Clingendael

Park Clingendael staat bekend om zijn betoverende tuinen, maar wist je dat het ook een speciaal losloopgebied heeft? Het is een prachtig oud bos met grote eiken, beekjes en brede lanen. Het gebied waar je met de hond mag is makkelijk te bereiken via de Ruychrocklaan. Er staan ook sporttoestellen in dat gedeelte, dus je kunt ook gezellig sporten met je hond!

6. Scheveningse Bosjes

De Scheveningse Bosjes liggen verrassend tussen grote hoofdwegen in, en hebben een ruim losloopgebied waar je huisdier zijn hart kan ophalen. Parkeren kan gratis aan de Ver-Huëllweg. Steek je voorzichtig de weg over dan kun je rondom de Waterpartij in het Van Stolkpark óók lekker met je hond lopen. Daar heb je zelfs nog een lekker stukje zwemwater voor je hond.

7. Madestein

Madestein biedt een weidse groene omgeving met een speciale hondenzone. In de zomer kun je er zelf ook lekker zwemmen in het meer. Recreatiegebied Madestein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer via buslijnen 31 en 456. Als je met de auto komt, kun je het gebied goed bereiken via de Lozerlaan, Nieuwe Weg en Monsterseweg.

8. Zandmotor

Hondenstrand

Den Haag heeft natuurlijk meerde mooie stranden, veel ervan zijn 's winters toegankelijk voor honden. Maar ten zuiden van Kijkduin kun je heel het jaar hond met je hond genieten van een schitterend breed zandstrand. Je kunt er zelfs wandelen tot aan Monster. Parkeren kun je gratis aan de Machiel Vrijenhoeklaan tot aan vakantiepark Roompot.

9. Meer en Bos

Een schattige kleine losloop-parel in de Bloemenbuurt. Je kunt hier een heerlijk rondje lopen met je hond. Er is zwemwater, volop schaduw en een mooie oude wal waar je samen met je hond overheen kunt lopen. Parkeren kan in de omgeving overdag gratis.

10. Malieveld

Het Malieveld, gelegen in het hart van Den Haag, is een centrale plek waar honden in aangewezen zones vrij kunnen rondrennen en spelen. Het is een handige optie als je in het centrum moet zijn of als je met de trein en je hond een dagje in Den Haag bent. Parkeren kun je het beste in de omliggende parkeergarages, met het OV is de plek goed te bereiken. 

Nog een verzoek van alle Hagenaars: alle honden zijn welkom in de losloopgebieden, vergeet niet om alle drolletjes keurig op te ruimen🙂 Bij sommige strandopgangen kun je zelfs poepzakjes pakken, maar een echte hondenoppas heeft natuurlijk standaard een voorraadje zakjes bij zich. 

Hondenuitlaatservice nodig? Vind een lieve hondenoppas bij Pawshake.