Dagboek van een Pawshaker

Author picture Paulien

Ik ben altijd al gek geweest op dieren. Toen ik een paar jaar geleden in Den Haag kwam te wonen adopteerde ik twee katjes: Mo en Flip. Als ik overdag op kantoor zat konden ze elkaar vermaken (lees: slapen...) en 's avonds was ik zoveel mogelijk met ze aan het spelen en knuffelen. Maar... diep in mijn hart ben ik toch een "hondenmens". Toen ik begin dit jaar voor mezelf ging werken besloot ik dat het de perfecte tijd was om een hond in huis te nemen. Via een serieuze adoptieprocedure kwam Nadia uit Spanje bij mij wonen. Het is de beste beslissing van mijn leven geweest.

Een hond houden is een enorme commitment. Vier keer per dag wandelen, je moet altijd goed plannen: kan de hond mee naar mijn afspraak? Zijn honden toegestaan? En wat doen we met de vakanties? Voor sommigen lijkt het hebben van een hond een onmogelijke taak, maar ik ben er direct aan gewend geraakt. De hond hóórt gewoon bij mij. Natuurlijk, soms vervloek ik de wandelingen door weer en wind, al die haren in huis, de katten die aan de meubels krabben en de hond die op een schoen kauwt... Maar alle liefde en energie die je erin stopt krijg je in drievoud terug. Met dieren is het altijd gezellig in huis.

Goede opvang is belangrijk
Maar, omdat ik ook weleens weg moet en de hond niet altijd mee kan, en iemand thuis de katten moet verzorgen, meldde ik me aan bij Pawshake. Ik ben nogal kritisch (misschien iets té) op wie er op mijn beestjes past. Ik wil dat de dieren in een vertrouwde omgeving zijn, met voldoende aandacht, beweging en vermaak. Niet even snel een blokje om, niet even gauw een schepje brokken, maar échte aandacht. Omdat ik zelf zo veeleisend ben naar oppassers, besloot ik mijzelf ook aan te melden als petsitter. Ik weet zelf hoe fijn het is als iemand je uit de brand kan helpen als je even geen tijd hebt voor je huisdier. Met veel plezier heb ik afgelopen jaar op verschillende dieren gepast.

Nadia in actie met oppashondje Charlie

Zo heb ik opgepast op Charlie, het verlegen Italiaanse mixje, dat ontpopt in een wild speelbeest zodra ze Nadia ziet. Of Luna, de oude Poolse straathond, die met haar gehavende staart al staat te kwispelen bij de deur als ik haar op kom halen. Nobu, de Shiba Inu die ik heb zien opgroeien van pup tot eigenwijze puber, en die nu het vaste speelmaatje van Nadia is. Ja, mijn hondje heeft er een hoop vriendjes en vriendinnetjes bijgekregen.

Werken voor Pawshake
Daar bovenop kreeg ik voor Pawshake de kans om mijn ervaringen met jullie delen. We zijn heel erg blij met alle positieve reacties die we van jullie, de community horen. En ook opbouwende kritiek is heel erg welkom! Om de website te blijven verbeteren hebben we jullie nodig. We screenen alle oppassers en zorgen voor betrouwbare informatie. Wij streven ernaar dat alle communicatie en betaling probleemloos verloopt. Maar dat kan niet zonder al die fantastische oppassers die elk hun eigen unieke talenten hebben, en de baasjes die hun dier aan onze petsitters toevertrouwen. En we hebben allemaal één ding gemeen: liefde voor dieren!

Bloggen voor Pawshake is niet altijd even makkelijk...


Ik ben heel benieuwd wat het nieuwe jaar allemaal in petto heeft, en ik ben vooral benieuwd naar JOU! Laat van je horen op onze Facebook of Instagram, deel jouw favoriete foto's van jouw huisdier, je ervaringen met oppassen en de mooiste verhalen over je dieren. Samen zorgen we voor een mooie community van dierenliefhebbers, die altijd voor elkaar staan om op te passen en daarmee baasje én huisdier heel gelukkig te maken. Is dat niet een mooie kerstgedachte?

Fijne feestdagen allemaal en een kwispelend 2015!

Groetjes van Paulien & een pootje van:
hond Nadia,
poes Mo,
kat Flip