Breng huisdieren naar de zorg!

Author picture Paulien

Mensen kunnen niet zonder dieren. Een huisdier kan echt een maatje zijn die je steunt door dik en dun. Maar als mensen ziek of hulpbehoevend worden, kunnen ze vaak niet (meer) voor hun huisdier zorgen. Terwijl ze juist dan een dier zo hard nodig hebben! Stichting ZorgDier Nederland brengt daarom huisdieren naar kwetsbare mensen. Want zorg kan niet zonder dieren!Stichting ZorgDier maakt het mogelijk dat kwetsbare mensen toch kunnen blijven genieten van dieren. ZorgDier leidt begeleiders met eigen honden, katten en andere huisdieren op tot zorgdierteams. Samen met hun baasje bezoekt zo'n dier dan zieken, ouderen of bijvoorbeeld kwetsbare kinderen. Zo snijdt het mes aan twee kanten: de huisdieren gaan samen met hun baasje lekker op stap, en mensen kunnen genieten van de spontane aandacht van en het stimulerende contact met een huisdier.

Dankzij dieren knappen mensen op

Als kwetsbare mensen regelmatig in contact komen met een huisdier, gaan ze vaak met sprongen vooruit. Dieren zorgen ervoor dat een mens contact maakt, in beweging komt en zelfvertrouwen krijgt. Dierenliefde is een beproefde therapie! Helaas wordt de noodzaak van huisdieren in de zorg vaak onvoldoende erkend. Pawshake zet stichting ZorgDier daarom graag in de spotlight; omdat ze zulk prachtig werk doen!

Goed voor mens en dier

De huisdieren van stichting ZorgDier zijn gewone huisdieren van baasjes zoals jij en ik. Of nou ja, gewoon... het zijn natuurlijk erg bijzondere dieren. De honden, katten, konijnen en al die andere dieren komen pas in aanmerking als zorgdier als ze ontspannen, vriendelijk en sociaal zijn. De dieren van ZorgDier zijn dol op mensen en zijn op hun gemak in een vreemde omgeving. Zorgdieren hebben een goede band met hun baasje en samen vormen ze een perfect team. Zorgdieren zijn dan ook geen professionele hulpdieren die "aan het werk" moeten, maar normale, vrolijke dieren die altijd samen met hun baasje op bezoek gaan bij een patiënt of cliënt. Want een zorgdier gaat alleen bij een zorginstelling op bezoek als hij dat leuk vindt. Verantwoord huisdiercontact noemen we dat.

Breng dieren naar de zorg!

Het is zo belangrijk dat zorginstellingen het belang gaan inzien van dieren bij herstel, genezing en het algehele welbevinden van mensen. Een autistisch kind dat eerder geen contact maakte kan door verantwoord  contact met een zorgdier ineens helemaal opleven. Iemand met Alzheimer kan dankzij een zorgdier zich eindelijk ontspannen, lachen en genieten. Stichting ZorgDier verdient daarom alle steun.
Vind jij ook dat zorg niet zonder dieren kan? Je kunt gelukkig heel veel doen om te helpen. Breng Stichting ZorgDier onder de aandacht bij een zorginstelling in jouw buurt. Doneer een bedrag, groot of klein. Want elk project is kostbaar! En houd vooral de website in de gaten, de stichting heeft regelmatig vrijwilligers nodig. En ook Pawshake zal jullie regelmatig op de hoogte houden van nieuws.

Vind jij ook dat mensen dieren nodig hebben? Ga snel naar de site en kijk wat jij kunt doen: www.zorgdier.nl