Ben jij hondenfanaat? Word hondenoppas!

Author picture Paulien  - bijgewerkt: 02/07/2019

Dus jij bent gek op honden en je wilt het allerleukste bijbaantje in de wereld. Dat kan! Op Pawshake kun je een profiel aanmaken en je diensten aanbieden als hondenuitluitservice of hondenoppas. Maar wat moet je daar eigenlijk voor doen? Heb jij het in je om hondenoppas te worden? Als je aan deze 5 voorwaarden voldoet ben jij de perfecte kandidaat!

1) Je hebt ervaring met honden
Of je nu vroeger, als kind thuis een dwergteckel hebt gehad, of al heel je leven omringd bent met honden en in een dierenasiel werkt: schrijf op je profiel wat jouw ervaring met honden is. Er zijn verschillende typen honden die een oppas nodig hebben, dus er zit er ook wel eentje bij die bij jouw kennis en ervaring past. Schrijf op wat je weet van honden en hun gedrag, en hoe jij van plan bent voor je oppashond te zorgen. Laat zien wat je te bieden hebt, en wees daarin eerlijk. Want:

Flora uit Rotterdam biedt hondenuitlaatservice!

2) Je kent je eigen beperkingen
Kleine, schattige, makkelijke teefjes: dat is een makkie voor elke hondenoppas. Maar kun je ook overweg met grote, eigenwijze reuen? Sterke honden  met veel energie? Wees eerlijk tegen jezelf over je kennis en ervaring met honden. Sommige honden zijn angstig, kunnen uitvallen naar andere honden, rennen weg en zijn eigenwijs, of soms onvoorspelbaar, gestresst of agressief. Bedenk goed of jij die 'stevige' hondenoppas bent die genoeg van hondengedrag weet om met pittige karakters om te gaan.

Inga is hondenoppas in Amsterdam


3) Je hebt voldoende uitlaatplekken in de buurt
Een hond moet 3 tot 4 keer per dag uitgelaten worden. Heb je daarvoor genoeg parken, losloopgebieden of andere mooie plekken in de buurt?

4) Je huis is veilig en hond-proof
Als je alleen hondenuitlaatservice biedt maakt het natuurlijk niet uit. Maar als je als oppas ook honden te logeren krijgt is dit wel belangrijk: zorg dat je huis veilig is. Dat betekent óók dat er voldoende ruimte is, dat er niet te veel (verschillende soorten) dieren in huis bevinden, dat dieren niet met elkaar alleen gelaten worden, dat er voldoende rustplekken zijn voor de hond en dat het niet erg is als er een ongelukje op het tapijt of de bank gebeurt. Jouw huis is dus supergastvrij voor honden!

Celien is dierenoppas in Utrecht

5) Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
Voor een baasje kan het erg moeilijk zijn om zijn liefste dier achter te laten bij een vreemde. Daarom is vertrouwen het allerbelangrijkste als je besluit dierenoppas te worden. Als oppas ben jij gedurende de reservatieperiode verantwoordelijk voor het welzijn van de hond, en ben jij tijdelijk het 'baasje' van de hond. Ook ben je altijd goed bereikbaar en weet je wat je moet doen in geval van nood. Reageer altijd snel op berichten, wees duidelijk en vriendelijk in je communicatie. Beantwoord alle vragen en wees zelf ook nieuwsgierig naar het baasje en zijn hond. Stuur foto-updates via de app tijdens het verblijf zodat de eigenaar kan zien hoe fijn de hond het bij jou heeft. 

Voldoe jij aan deze 5 criteria en zou jij hondenoppas willen worden? Dat kan! Schrijf je hier in.