Ben jij hondenfanaat? Word hondenoppas!

Ben jij hondenfanaat? Word hondenoppas!

01/05/2016

Dus jij bent gek op honden en je wilt het allerleukste bijbaantje in de wereld. Dat kan! Op Pawshake kun je een profiel aanmaken en je diensten aanbieden als hondenuitluitservice of hondenoppas. Maar wat moet je daar eigenlijk voor doen? Heb jij het in je om hondenoppas te worden? 

1) Je hebt ervaring met honden
Of je nu vroeger bent opgegroeid met hond, in een dierenasiel werkt of als professional met honden werkt: schrijf op je profiel wat jouw ervaring met honden is. Er zijn verschillende typen honden die een oppas nodig hebben, dus er zit er ook wel eentje bij die bij jouw kennis en ervaring past. Schrijf op wat je weet van honden en hun gedrag, en hoe jij van plan bent voor je oppashond te zorgen. Laat zien wat je te bieden hebt, en wees daarin eerlijk. 

2) Je weet waar je wel en niet goed in bent
Kleine, schattige, makkelijke teefjes: dat gaat vaak nog wel. Maar kun je ook overweg met grote, eigenwijze reuen? Sterke honden  met veel energie of getraumatiseerde hondjes? Wees eerlijk tegen jezelf over je kennis en ervaring met honden. Sommige honden zijn angstig, kunnen uitvallen naar andere honden, rennen weg en zijn eigenwijs, of soms onvoorspelbaar, gestresst of agressief. Bedenk goed of jij die ervaren hondenoppas bent die genoeg van hondengedrag weet om met pittige karakters om te gaan.

3) Je hebt voldoende uitlaatplekken in de buurt
Een hond moet 3 tot 4 keer per dag uitgelaten worden. Heb je daarvoor genoeg parken, losloopgebieden of andere mooie plekken in de buurt?

Als hondenoppas ben je natuurlijk dol op wandelen!

4) Je huis is veilig en hond-proof
Als je honden te logeren krijgt is dit erg elangrijk: zorg dat je huis veilig is. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is voor je gasthond, dat er niet te veel (verschillende soorten) dieren in huis bevinden, dat er altijd toezicht is op de dieren. Zorg er verder voor dat er voldoende rustplekken zijn voor de hond en dat hij na een wandeling zich lekker kan terugtrekken, of juist gezellig bij je kan zitten als hij dat wil. En houd er rekening mee dat het een kliederboel kan worden: bij een echte hondenoppas is het niet erg is als er een ongelukje gebeurt op het tapijt of de bank. Heb je een buitenruimte? Dan is het wel zo veilig als je tuin goed is afgesloten. 

5) Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel
Voor een baasje kan het erg moeilijk zijn om zijn liefste dier achter te laten bij een vreemde. Daarom is vertrouwen het allerbelangrijkste als je besluit dierenoppas te worden. Als oppas ben jij gedurende de reservatieperiode verantwoordelijk voor het welzijn van de hond, en ben jij tijdelijk het 'baasje' van de hond. Ook ben je altijd goed bereikbaar en weet je wat je moet doen in geval van nood. Reageer altijd snel op berichten, wees duidelijk en vriendelijk in je communicatie. Beantwoord alle vragen en wees zelf ook nieuwsgierig naar het baasje en zijn hond. Stuur foto-updates via de app tijdens het verblijf zodat de eigenaar kan zien hoe fijn de hond het bij jou heeft. 

Voldoe jij aan deze 5 criteria en zou jij hondenoppas willen worden? Dat kan! Schrijf je hier in.